Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, είναι «δύσκολο» το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα η παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca στην Κρήτη ενώ τόνισε ότι μέχρι στιγμής μόνο ένα περιστατικό στο νησί συνδέεται με επιπλοκές του εμβολίου.
«Στον 35χρονο, το πρώτο περιστατικό, έγινε όλος ο διαγνωστικός έλεγχος. Γνωρίζουμε τι έγινε. Υποβλήθηκε ο φάκελος στον ΕΟΦ. Αναμένεται να ταξινομηθεί το περιστατικό σαν πιθανή επιπλοκή από το εμβόλιο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που συνδέεται με το εμβόλιο. Τα άλλα δύο περιστατικά σε διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου. Μοιάζουν πιο περιπλεγμένα» σημείωσε.
«Αν αποδειχθούν και τα άλλα δύο περιστατικά, στατιστικά θα είναι αδικαιολόγητο. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι ένα στις 600.000 και στην Κρήτη θα είναι 1 στις 50.000» πρόσθεσε. Ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι είναι «υπόθεση εργασίας που μου φαίνεται πολύ απομακρυσμένη ή δύσκολη το να είχε πρόβλημα η παρτίδα των AstraZeneca που ήρθαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτή την θεωρία ούτε ξέρω αν ερευνάται. Ούτε γνωρίζω στην βιβλιογραφία ότι υπάρχουν προβληματικές παρτίδες».
Όπως ανέφερε, στην Κρήτη, πέθαναν 168 άνθρωποι από κορωνοϊό. «Αυτοί θα ζούσαν αν είχαν εμβολιαστεί. Δεν εμβολιάστηκαν γιατί δεν υπήρχαν τότε τα εμβόλια. Τώρα συζητάμε για δύο πιθανά περιστατικά. Ο νεαρός πήρε χθες εξιτήριο. Και οι δύο γυναίκες πιθανόν θα γίνουν καλά».
Ταυτόχρονα, ο γιατρός τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών. «Ο εμβολιασμένος υγειονομικός που θα έρθει σε επαφή με κρούσμα δεν τίθεται σε παύση εργασίας. Αντίθετα συνεχίζει να εργάζεται υπό οδηγίες. Ο ανεμβολίαστος θα κάτσει σπίτι του 14 ημέρες και τις βάρδιές του θα τις κάνουν οι υπόλοιποι. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Είτε το περάσει βαριά είτε ελαφριά. Οπότε τρέχτε να μβολιαστούμε».
Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, όσοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο που εργάζεται το τελευταίο δίμηνο, είτε στις ΜΕΘ είτε στις απλές κλίνες Covid ήταν ανεμβολίαστοι.
Δείτε το απόσπασμα από το megatv:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συναγερμός στις αρχές: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι – Δείτε εικόνες και βίντεο
- «Πέταξα!»: Γυναίκα από τη Νέα Υόρκη παρασύρθηκε από τους ανέμους σε viral βίντεο
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 55χρονο για τροχαίο με τρεις τραυματίες – Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ισχυρές πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το 2025, έτος μετάβασης το 2026
- Η Μαρία Σράιβερ αποχαιρετά την Τατιάνα Σλόσμπεργκ: «Αγαπούσε τη ζωή και πάλεψε σκληρά για να την σώσει»
- Πρωτοχρονιά στα μπλόκα θα κάνουν και οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας
- Μελ Γκίμπσον-Ρόζαλιντ Ρος: Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους μετά από 9 χρόνια
- Ονδούρα: Ο υποψήφιος πρόεδρος Σαλβαδόρ Νασράλα αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών
- Χαλκιδική: Έργο εσωτερικής οδοποιίας ύψους 9 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί ο δήμος Αριστοτέλη
- Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Πούτιν στον πρόεδρο του Κιργιστάν









