Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο μεγάλος αριθμός θυμάτων οφείλεται στους περίπου 300.000 «αμετανόητους» που επιμένουν να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε πως στον αριθμό αυτό πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 250.000 που έκαναν τώρα το εμβόλιο, αλλά δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά καθώς δεν έχει περάσει ο απαιτούμενος καιρός από τον εμβολιασμό τους.
Στην Ιταλία, όπως είπε, οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000, στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000 ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000.
Εκτίμησε, ωστόσο, πως την τρέχουσα εβδομάδα θα έχουμε μείωσή τους. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιλογικών δεδομένων».
Εάν δεν υπάρχει κάμψη, τότε θα πρέπει να εξεταστεί τι ακριβώς χαρακτηρίζει τα κρούσματα, οι ηλικίες τους, οι συνοσηρότητες, ίσως τα στοιχεία ανά περιφέρεια και ανά νοσοκομείο.
(Skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόφαση – σταθμός του ΣτΕ για ασφάλιστρα υγείας: Αυστηρά κριτήρια διαφάνειας για μονομερή αναπροσαρμογή
- Συναγερμός στη Φινλανδία με πλοίο που θεωρείται ύποπτο για σαμποτάζ σε υποθαλάσσιο καλώδιο
- Τέλος ο ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα – Ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ από 1/1/2026 – Ποιες διευθύνσεις δημιουργούνται
- Ποιοί είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό
- Κυκλοφοριακό χάος στην Πολωνία λόγω σφοδρής χιονοκακοκαιρίας
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της 3ης σεζόν της κωμικής σειράς «Shrinking»
- Το Κιριμπάτι είναι η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2026! Ακολούθησαν Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, vid
- Δήμος Πειραιά: Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Προεδρικό Μέγαρο: Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Κωνσταντίνο Τασούλα
- Οι τρυφερές ευχές της Σελίν Ντιόν για τη νέα χρονιά, vid









