Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή όταν τις φοράμε καθώς οι ειδικοί ενοχοποιούν τις σαγιονάρες για φουσκάλες, βακτήρια, μολύνσεις και κακώσεις των νυχιών, επειδή τα πόδια είναι εντελώς εκτεθειμένα.
Μπορεί επίσης να αλλάξουν τον διασκελισμό και να οδηγήσουν σε προβλήματα με τον Αχίλλειο τένοντα, πόνο στη μέση και περιοστίτιδα κνήμης, ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από βλάβες στους ιστούς της κνήμης και κατά κανόνα εκδηλώνεται εξαιτίας μονότονων κινήσεων σε αθλητές και κυρίως σε δρομείς.
Με τις σαγιονάρες είναι επίσης εύκολο να σκοντάψει κανείς και να πέσει ή να κτυπήσει σοβαρά το μεγάλο δάκτυλο, ενώ άλλα συχνά προβλήματα είναι οι κάλοι, η σφυροδακτυλία, τα κατάγματα κοπώσεως κ.λπ.
Πρέπει, λοιπόν, να προσέξουμε τρία πράγματα όταν τις φοράμε.
- Μην οδηγείτε με σαγιονάρες
Είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσει το πόδι και να παγιδευτεί η σαγιονάρα ανάμεσα στα πεντάλ και στο σασί του αυτοκίνητου. Τα παπούτσια οδήγησης πρέπει να είναι πάντα κλειστά και σταθερά.
- Μην κάνετε με αυτές όλες τις δραστηριότητες
Αποφεύγετε να τις φοράτε σε πεζοπορία στην εξοχή, παρατεταμένο περπάτημα στην πόλη, αν στέκεστε πολλές ώρες όρθιοι, όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού και του κήπου ή αν συμμετέχετε σε αθλητικές δραστηριότητες. Φορέστε τις στην παραλία, την πισίνα, το ντους και τα αποδυτήρια του γυμναστηρίου.
- Αλλάξτε τις αν φθαρούν
Όπως θα κάνατε με τα παπούτσια σας, πρέπει να αλλάζετε τις σαγιονάρες σας κάθε λίγους μήνες. Μια μικρή φθορά είναι χαριτωμένη, αλλά οι πολλές φθορές είναι επικίνδυνες.
baby/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επανέρχεται η συζήτηση για Ευρωομόλογα στην Ευρωζώνη – Ο ρόλος του Πιερρακάκη και της ΕΚΤ
- Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για διάφορα αδικήματα – Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας ανήλικος
- Το Ιράν προειδοποίησε πως θα θεωρήσει «πράξη επιθετικότητας» ακόμα και περιορισμένα πλήγματα
- Για τρίτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο 74χρονο στο Βελούχι
- Καθαρά Δευτέρα: Την τιμητική τους έχουν χαλβάς, λαγάνα και θαλασσινά – Ανοιχτές Βαρβάκειος και Καπάνι
- Τραμ: Έκτακτες αλλαγές στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα»
- Εμπλοκή και αστυνομικών της Σκότλαντ Γιαρντ στην υπόθεση Έπσταϊν; Χαμός στη Βρετανία
- Στις ΗΠΑ ο υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τη Διατλαντική Ασφάλεια Φυσικού Αερίου και τον Κάθετο Διάδρομο
- Γεωργιάδης μετά τα επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: «Θα ξαναεπισκεφθώ το νοσοκομείο»
- Ο Μέσι έπεφτε κάτω…για φάουλ αλλά ο διαιτητής ανένδοτος! Μπούκαρε στα αποδυτήρια – ΒΙΝΤΕΟ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ









