Τις ανησυχίες του για το δημόσιο σύστημα υγείας ενόψει νέας αύξησης των κρουσμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βόλου, Νίκος Χαφτούρας.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Χαφτούρας εξήγησε πως η κατάσταση με τα περιστατικά COVID-19 είναι ελάχιστα καλύτερη, όμως αυτό που τον ανησυχεί είναι η αυξημένη υπόλοιπη νοσηρότητα.
«Η παθολογική κλινική είναι κάθε μέρα με ράντζα, η χειρουργική είναι ασφυκτικά γεμάτη. Βλέπουμε μια γενικότερη αύξηση της νοσηρότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συμπλήρωσε, δε, πως πολλοί ασθενείς με σοβαρές νόσους καθυστερούν να πάνε στο νοσοκομείο λόγω της COVID-19 με αποτέλεσμα η νόσος να προχωράει και να χάνονται πρόωρα ζωές.
Ο κ. Χαφτούρας τόνισε ακόμη πως η αγωνία όλων των υγειονομικών είναι πολύ μεγάλη γιατί βλέπουν να απαξιώνεται συνεχώς το δημόσιο νοσοκομείο.
«Δεν έγιναν γενναίες προσλήψεις, αυτή τη στιγμή είμαστε ένα βήμα πριν το λουκέτο στο γαστρεντερολογικό, γιατί η διευθύντρια που το οργάνωσε δεν εμβολιάστηκε και έφυγε», εξήγησε.
Τόνισε, μάλιστα, πως δεν έχουν αντικατασταθεί οι υγειονομικοί που έφυγαν επειδή δεν εμβολιάστηκαν.
«Δύο χρόνια η διευθύντρια προσπαθούσε να συνεργαστεί με τη διοίκηση για να βγάλει δύο θέσεις μόνιμων γαστρεντερολόγων και τώρα κοντεύει να κλείσει το τμήμα».
«Βλέπω μια κοροϊδία προς την πλευρά της δημόσιας υγείας και προς τους υγειονομικούς. Αντί να θωρακίζουν το δημόσιο νοσοκομείο, θωρακίζουν τις ιδιωτικές δομές. Αυτή είναι η πραγματικότητα», κατέληξε.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να καθυστερήσει την αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία
- Μ. Ανατολή: 24ωρη απεργία της ΠΝΟ στις 5/3 με αίτημα τον άμεσο απεγκλωβισμό των ναυτικών
- Σε πλήρη λειτουργία οι πλατφόρμες για την εγγραφή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά
- Συνάντηση Πιερρακάκη με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Κριστίν Λαγκάρντ
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο όπου θα εκλεγόταν ο διάδοχος του Χαμενεΐ, vid
- Μαλτέζος σοκολατοποιός έφτιαξε το μακρύτερο γλυπτό σοκολάτας στον κόσμο, Vid
- Το Ισραήλ καλεί χώρες να διακόψουν κάθε σχέση με το Ιράν
- Θεοδωρικάκος για αγορά: Ενδεχόμενα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν μόνο εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν
- Έκανε το σφάλμα να αφήσει το παράθυρο του σπιτιού του ανοικτό ενώ έλειπε για… 3 χρόνια, vid
- Στη φυλακή ο αλλοδαπός που ερευνάται για κατασκοπεία στη Σούδα









