Υλικά:
- 1 παντεσπάνι
- 1 κρέμα για σαντιγί
- 2 κουβερτούρες
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού
- 3 ασπράδια αυγού
- Μισή κούπα ζάχαρη
- Μισή κούπα ζάχαρη άχνη
- Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Λίγα αμύγδαλα φιλέ για το στόλισμα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την μισή κουβερτούρα, ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε την ζάχαρη με ένα σφηνάκι νερό να λιώσει.
Ρίχνουμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα τα χτυπημένα σε μαρέγκα ασπράδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, την λιωμένη ζάχαρη, και την χτυπημένη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα σκεύος, βάζουμε το παντεσπάνι, το περνάμε με το λικέρ πορτοκαλιού, και στρώνουμε το μείγμα μας, το βάζουμε στην κατάψυξη μισή ώρα να σφίξει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο, λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, και 2 κουταλιές λάδι (για να γυαλίζει).
Βγάζουμε την τούρτα, την περνάμε με το γλάσο, στολίζουμε με λεπτές λωρίδες από φλούδα πορτοκαλιού πάνω, και αμύγδαλα φιλέ στην βάση, και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Έτοιμη η υπέροχη τούρτα μας που θα τους ξετρελάνει όλους με την γεύση της.
Καλώς να γλυκαθείτε!
freepik