Τουλάχιστον 26 εμβόλια κατά του κορονοϊού αναπτύσσονται στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Ανεξάρτητης ρωσικής Αρχής για την υγεία, Άννα Πόποβα.
«Παγκοσμίως, 36 εμβόλια βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών και 92 εμβόλια υποβάλλονται σε προκλινικές δοκιμές. Στη Ρωσία, 17 επιστημονικοί οργανισμοί εργάζονται σε 26 εμβόλια» δήλωσε η Άννα Πόποβα σε συνάντηση στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.
Την ίδια στιγμή, περίπου το 50% των επιβεβαιωμένων ασθενών με κορονοϊό στη Ρωσία είτε είναι ασυμπτωματικοί είτε έχουν μόνο ήπια συμπτώματα «χάρη στην επιδημιολογική παρακολούθηση», πρόσθεσε η επικεφαλής της αρμόδιας αρχής.
Η ίδια τόνισε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δεν καταγράφεται δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη Ρωσία κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που προχώρησε σε καταχώριση εμβολίου για τον κορονοϊό. Ενδιαφέρον για την προμήθεια του Sputnik V, όπως ονομάζεται το πρώτο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, η Ινδία, το Μεξικό και οι Φιλιππίνες.
Τα σχέδια της Μόσχας περιλαμβάνουν την αύξηση της παραγωγής του εμβολίου σε 200 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2020, συμπεριλαμβανομένων 30 εκατομμυρίων στη Ρωσία.
(sputniknews – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Πάνω από 300.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα οφείλει να σταθεί απέναντι στις λογικές και τις πρακτικές Τραμπ και να στηρίξει την Ευρωπαϊκή Αυτονομία
- Μ.Χαρακόπουλος: Αναγκαία η σταθερότητα σε έναν ασταθή κόσμο
- Γ. Χατζηθεοδοσίου: Είναι στις προθέσεις μου να θέσω υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Αττικής
- Ν. Παπαϊωάννου – υφ. Παιδείας: «Η εκπαίδευση πρέπει να δίνει στους νέους γνώσεις και εργαλεία σκέψης»
- Συνέδριο Νέας Αριστεράς: Προσπάθεια να αποφευχθεί η ρήξη
- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας – Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες
- Από τον «Μίτο» στην πράξη: Πώς ξεμπλέκεται η γραφειοκρατία με 400 απλουστεύσεις
- ΙΣΑ: Να αρθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γιατροί του ΕΣΥ κατά την άσκηση ιδιωτικού έργου
- ΓΣΕΒΕΕ – Γεωγραφική ένδειξη για τα χειροτεχνικά προϊόντα: Οι αλλαγές του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού









