καθημερινή γυμναστική, σπιτικό φαγητό και γενικά υγιεινές επιλογές για κάθε γεύμα κάθε μέρα.
Το χειρότερο και πιο εκνευριστικό όταν κάνεις δίαιτα είναι οι λιγούρες: Εκείνη η ασυγκράτητη λαχτάρα για κάποιο φαγητό που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς και να σκεφτείς καθαρά. Ακόμα σού τρέχουν τα σάλια για κεκάκια, τηγανητές πατάτες και σουβλάκια; Το μυστικό κρύβεται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου.
Ποιος να το περίμενε ότι τα “ταπεινά” καρύδια θα χρησίμευαν κάπου αλλού πέρα από την λαχταριστή καρυδόπιτα; Πέρα από το ότι βοηθούν με τις αϋπνίες και τη συγκέντρωση, όπως όλα δείχνουν, καταπολεμούν και τις λιγούρες.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetes, Obesity and Metabolism, ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος ελέγχει την εν λόγω αίσθηση. Στα πλαίσια της έρευνας, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θεωρούνταν ιατρικά υπέρβαροι, επισκέφθηκαν το ερευνητικό κέντρο δύο φορές για πέντε μέρες. Την πρώτη φορά, ήπιαν ένα smoothie, το οποίο περιείχε 48 γρ. καρύδια, ενώ την επόμενη ένα διαφορετικό, το οποίο είχε παρόμοια γεύση και θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν περιείχε καρύδια. Στη συνέχεια, έδειξαν στους συμμετέχοντες εικόνες food porn, όπως για παράδειγμα μπέργκερς και κέικ. Με ένα ειδικό τεστ ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν πιει το smoothie με τα καρύδια παρουσίασαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου, που σχετίζεται με τον προσωπικό έλεγχο.
«Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς τα αποτελέσματα της μελέτης. Όταν οι συμμετέχοντες τρώνε καρύδια, αυτό το μέρος του εγκεφάλου τους αναβοσβήνει και γνωρίζουμε ότι αυτό συνδέεται με το εάν αισθάνονται περισσότερο ή λιγότεροι πεινασμένοι», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, Χρήστος Μαντζόρος, MD, PhD, σύμφωνα με το Science Daily.
(Olivemagazine – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Δεν προμηνύει τίποτα καλό» – Η φράση του Πεσκόφ τα είπε όλα
- Ευρωζώνη: Δυσοίωνα τα νέα για τις επιχειρήσεις στα τέλη του 2025- Συρρικνώθηκε μεταποίηση και παραγωγή
- Τι είπε ο Λαβρόφ για το Αρκτικό Συμβούλιο
- Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ
- Κληρώθηκαν τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και Εκλογοδικείου για το 2026-2027
- Τυχαίο και αυτό; Συνεχείς οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους αγρότες στην Ευρώπη
- Άφωνοι οι παλαιοντολόγοι στην Ιταλία: Βρήκαν χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων σε βράχους των Άλπεων
- Επιστολές για αιχμαλώτους πολέμου αντάλλαξαν η ρωσική και η ουκρανική πλευρά
- Απίστευτες εικόνες με μαλλιοτραβήγματα βουλευτών στο Μεξικό, vid
- Η Ουγγαρία υπέγραψε συμβόλαιο με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









