Το πασίγνωστο εσπεριδοειδές που αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις και την αναιμία

Ένα από τα πιο δημοφιλή εσπεριδοειδή, αυτό το φρούτο κάνει καλό στην αναιμία και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς. Βοηθά τον μεταβολισμό σας και σας βοηθά να χάσετε βάρος.


Παράλληλα περιέχει άφθονη βιταμίνη C και είναι ιδανικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας, ενώ προσφέρεται και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.

Τα λεμόνια είναι ένα αναζωογονητικό φρούτο που συνήθως δεν καταναλώνεται ολόκληρο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε το λεμόνι. Μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι στα γεύματά σας ή να καταναλώσετε το χυμό του ως λεμονάδα.


Τα λεμόνια παρέχουν πολλά οφέλη στην υγεία σας:
Περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα
Περιέχουν φυτικές ενώσεις
Προλαμβάνουν τις πέτρες στους νεφρούς
Προλαμβάνουν την αναιμία
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

 1. Περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα
  Τα λεμόνια παρέχουν αρκετές βιταμίνες και μέταλλα. Διαθέτουν βιταμίνη C που είναι σημαντική για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την υγεία του δέρματος. Διαθέτουν ακόμη κάλιο και βιταμίνη Β6. Μία διατροφή πλούσια σε κάλιο έχει τη δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία της καρδιάς.
 2. Περιέχουν φυτικές ενώσεις
  Οι φυτικές ενώσεις στα λεμόνια και σε άλλα εσπεριδοειδή έχουν ευεργετικές επιδράσεις στον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τις φλεγμονές.

Αυτές είναι οι κύριες φυτικές ενώσεις στο λεμόνι:

Κιτρικό οξύ
Το πιο άφθονο οργανικό οξύ στα λεμόνια, το κιτρικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού πέτρας στα νεφρά.

Εσπεριδίνη
Αυτό το αντιοξειδωτικό μπορεί να ενισχύσει τα αιμοφόρα αγγεία σας και να εμποδίσει την αθηροσκλήρωση – τη συσσώρευση λιπαρών εναποθέσεων (πλάκας) στο εσωτερικό των αρτηριών σας.

Διοσμίνη
Ένα αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται σε ορισμένα φάρμακα τα οποία επηρεάζουν το κυκλοφορικό σύστημα, η διοσμίνη βελτιώνει τον μυϊκό τόνο και μειώνει τη χρόνια φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία σας.

Εριοσιτρίνη
Αυτό το αντιοξειδωτικό βρίσκεται στη φλούδα και το χυμό λεμονιού.

D-λιμονένιο
Βρίσκεται κυρίως στη φλούδα, το δ-λιμονένιο είναι το κύριο συστατικό των αιθέριων ελαίων του λεμονιού και υπεύθυνο για το ξεχωριστό άρωμα των λεμονιών. Μπορεί να σας ανακουφίσει από τις καούρες και την παλινδρόμηση του στομάχου.

 1. Προλαμβάνουν τις πέτρες στους νεφρούς
  Το κιτρικό οξύ στο λεμόνι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης λίθων στους νεφρούς. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός λεμονιού και η λεμονάδα μπορεί να είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη των λίθων στους νεφρούς.
 2. Προλαμβάνουν την αναιμία
  Τα λεμόνια περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου, αλλά αποτελούν μεγάλη πηγή βιταμίνης C και κιτρικού οξέος, το οποίο μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση του σιδήρου. Επειδή τα λεμόνια ενισχύουν την απορρόφηση του σιδήρου από τα τρόφιμα, βοηθούν στην πρόληψη της αναιμίας.
 3. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
  Τα λεμόνια συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού.

(Με πληροφορίες από oloygeia. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί