Το μονοπάτι της επιτυχίας περνάει μέσα από τη μάθηση, την ευγνωμοσύνη και τη μοναξιά

Η επιτυχία δεν είναι ίδια για όλους και εύκολα πέφτουμε στην παγίδα της σύγκρισης, ξεχνώντας ότι το ταξίδι του καθενός, είναι διαφορετικό


Τις πιο πολλές φορές, η επιβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, έρχεται από μικρά πράγματα.


Τα 8 σημάδια που μαρτυρούν ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο προς την επιτυχία, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνετε αυτή την στιγμή είναι τα παρακάτω

 • Μαθαίνετε διαρκώς
 • Αποδέχεστε την αποτυχία
 • Διευρύνετε το κοινωνικό σας δίκτυο
 • Αποκτάτε θετική νοοτροπία
 • Αναγνωρίζετε την αξία της ευγνωμοσύνης
 • Αποδέχεστε την μοναξιά
 • Η ευημερία σας αποτελεί προτεραιότητα
 • Οι επιδιώξεις σας έχουν νόημα


Μαθαίνετε διαρκώς
Σας αρέσει να μαθαίνετε, να βελτιώνετε τις δεξιότητές σας; Διψάτε για γνώση; Η αγάπη για μάθηση είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι είστε στον σωστό δρόμο. Βέβαια, εύκολα μπορεί να προσπεράσετε τη σημασία του αφού, προσπαθώντας να αφομοιώνετε νέες γνώσεις, μπορεί να νιώθετε ότι μένετε πίσω ή ότι δεν καταλαβαίνετε όσα θα θέλατε.

Όμως να είστε βέβαιοι ότι, το γεγονός ότι θέλετε να μάθετε περισσότερα, δείχνει πολλά.

Η μάθηση είναι θεμέλιος λίθος της επιτυχίας. Για να είστε επιτυχημένοι, πρέπει να είστε περίεργοι.

Κάθε βιβλίο που διαβάζετε, κάθε νέα δεξιότητα που αποκτάτε, κάθε συμβουλή που αποκομίζετε, συντελεί στην εξέλιξή σας.

Αποδέχεστε την αποτυχία
Καταλαβαίνουμε την αξία της αποτυχίας μόνο αναδρομικά.

Η αποδοχή της αποτυχίας, αποτελεί ένα τεράστιο και σημαντικό βήμα προς την επιτυχία. Άλλωστε, η αποτυχία δείχνει το σωστό δρόμο προς την επιτυχία, έχοντας διδάξει τι δεν είναι αποτελεσματικό.

Η αποτυχία μας μαθαίνει την πρωτότυπη, εναλλακτική σκέψη, όμως κυρίως, μας κάνει δυνατούς και ανθεκτικούς. Να είστε βέβαιοι ότι οι αποτυχίες είναι σελίδες της ιστορίας της επιτυχίας σας.

Διευρύνετε το κοινωνικό σας δίκτυο
Η διεύρυνση του κοινωνικού σας δικτύου συνιστά ακόμη έναν δείκτη που μαρτυρά ότι έχετε μπει στον δρόμο της επιτυχίας.

Η κοινωνική δικτύωση δεν περιορίζεται στις επαφές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε στην ανταλλαγή επαγγελματικών καρτών, αλλά είναι η ουσιαστική, γνήσια αλληλεπίδραση με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, στόχους και φιλοδοξίες με εσάς.

Αποκτάτε θετική νοοτροπία
Η θετική, αισιόδοξη νοοτροπία, είναι ένα από τα ισχυρότερα σημάδια που μαρτυρούν την μεταμόρφωσή σας, στην πορεία σας προς την επιτυχία.

Αισιόδοξη στάση δεν σημαίνει ότι εθελοτυφλείτε, ούτε ότι αγνοείτε τις προκλήσεις της ζωής.

Σημαίνει όμως ότι γίνεστε ψυχικά ανθεκτικός και εδραιώνετε την πεποίθησή σας ότι θα τα καταφέρετε και ότι θα ξεπεράσετε τα εμπόδια. Αυτή άλλωστε, είναι και η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη στασιμότητα και την επιτυχία.

Η θετική προοπτική δεν είναι κάτι το έμφυτο αλλά, μέσα από την πράξη, την εξάσκηση και την επιμονή, καλλιεργείται. Αποκτώντας την, μαθαίνετε να αναγνωρίζετε τα αρνητικά μοτίβα της σκέψης σας, και προσπαθείτε συνειδητά να τα αντικαταστήσετε.

Για παράδειγμα, εκπαιδεύεστε τον εαυτό σας να σκέφτεται «δεν έχω καταλάβει ακόμη πώς γίνεται, αλλά θα το καταφέρω», αντί να πείτε «δεν μπορώ να το καταφέρω».

Να είστε περήφανοι αν διαπιστώσετε ότι γίνεστε περισσότερο αισιόδοξοι. Αυτό σημαίνει ότι είστε έτοιμοι για την επιτυχία, αλλά και ότι ενδυναμώνετε το μυαλό σας, ώστε να τη διαχειριστείτε και να την κρατήσετε.

Αναγνωρίζετε την αξία της ευγνωμοσύνης
Αν αναγνωρίζετε την αξία κάθε εμπειρίας και εκτιμάτε την παρουσία κάθε ανθρώπου που συναντάτε, τότε αναγνωρίζετε την αξία της ευγνωμοσύνης, η οποία σίγουρα σας βελτιώνει.

Η ευγνωμοσύνη αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, μετατοπίζοντας το επίκεντρο της προσοχής στα θετικά και τις ευκαιρίες, παρά στις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Είναι η γνήσια εκτίμηση για το κάθε βήμα, όσο μικρό και αν είναι, καθώς και η επίγνωση ότι η ζωή είναι απλά μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού.

Αποδέχεστε την μοναξιά
Κάποια στιγμή, στην προσπάθεια της επίτευξης των στόχων σας, θα αναζητήσετε την ηρεμία της μοναξιάς.

Η αποδοχή της μοναξιάς είναι μια συνειδητή επιλογή προς την ηρεμία και τη συγκέντρωση δυνάμεων.

Στις ήρεμες στιγμές της μοναξιάς, η εσωτερική φωνή ακούγεται καλύτερα, καταλαβαίνετε τον εαυτό και τα κίνητρά σας καλύτερα, συνδέεστε ουσιαστικά με τον εσωτερικό σας εαυτό.

Η μοναξιά σας δίνει το χρόνο να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, απαλλαγμένοι από τον φόβο της κριτικής ή της επίδοσης. Ο εσωτερικός μονόλογος είναι αναγκαίος για την προσωπική ανάπτυξη, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε αποκαλύψεις που μπορεί να μας ωθήσουν ισχυρότερα προς την επίτευξη των στόχων μας.

Η αναγνώριση της αξίας της ήρεμης περισυλλογής είναι ένα ανεπαίσθητο και όμως πολύ ισχυρό σημάδι που μαρτυρά ότι είστε στον δρόμο της επιτυχίας.

Η άνεση και η επιζήτηση της μοναξιάς σηματοδοτεί ωριμότητα και αυτογνωσία- που δεν είναι αυτονόητα για όλους.

Συνάμα, είναι η απόδειξη ότι είστε άνετοι και σίγουροι για τον εαυτό σας!

Η ευημερία σας αποτελεί προτεραιότητα
Ευημερία δεν σημαίνει να ενδίδετε σε άσκοπες πολυτέλειες ή να αποφεύγετε να αναλαμβάνετε ευθύνες.

Ένας άνθρωπος που κάνει την ευημερία του προτεραιότητα:

 • Εντάσσει την αυτοφροντίδα στην καθημερινότητά του
 • Θέτει τα όριά του και διαφυλάσσει την ηρεμία του
 • Κάνει επιλογές που τον εκφράζουν, που εναρμονίζονται με τους μακροπρόθεσμους στόχους του


Όταν η ευημερία αποτελεί προτεραιότητα, τότε το αποτέλεσμα της εργασίας σας θα είναι πιο ουσιαστικό, καθώς θα σκέφτεστε πιο ελεύθερα, θα έχετε τη διαύγεια που απαιτεί η εύρεση λύσεων, και οι προκλήσεις θα φαντάζουν λιγότερο απειλητικές.

Η ισορροπία σας βοηθά να δομήσετε τη ζωή σας με τρόπο ώστε η επιτυχία να γίνει μόνιμη και ουσιαστική.

Οι επιδιώξεις σας να έχουν νόημα και σκοπό


Στην καρδιά κάθε πραγματικά επιτυχημένης πορείας, βρίσκεται ο σκοπός.
Το αίσθημα σκοπού είναι η κινητήριος δύναμη που δίνει όλο το νόημα στις ενέργειές σας και σας κρατά γειωμένους όταν έρχονται οι δυσκολίες και οι αναποδιές.

Όταν διαπιστώσετε ότι οι επιδιώξεις σας είναι εναρμονισμένες με ένα βαθύτερο αίσθημα σκοπού, τότε έχετε δει το πιο ουσιαστικό σημάδι που μαρτυρά ότι βαδίζετε στο μονοπάτι της αληθινής επιτυχίας.

Το αίσθημα σκοπού και νοήματος μεταμορφώνει τις καθημερινές μας ενέργειες σε ένα μεγαλύτερο και ουσιαστικό εγχείρημα που εκφράζει τις σημαντικότερες αξίες μας.

Μόνο όταν νιώσετε ότι η δουλειά σας εξυπηρετεί τις φιλοδοξίες σας και γεμίζει την καρδιά σας, θα νοιώσετε την ικανοποίηση που, τα επιφανειακά επιτεύγματα δεν θα καταφέρουν ποτέ να σας δώσουν.

Η ανακάλυψη του σκοπού στις καθημερινές σας επιδιώξεις, σημαίνει ότι θα έχετε ανακαλύψει έναν λόγο να επιμένετε, παρά τα εμπόδια που ορθώνονται στον δρόμο σας.

Θα είστε βέβαιοι ότι κάθε σας βήμα, όσο μικρό και αν είναι, θα σας οδηγεί σε μια προσπάθεια που υπερβαίνει το προσωπικό κέρδος. Το αίσθημα σκοπού και νοήματος είναι που ξεχωρίζει την περιστασιακή επιτυχία από την ουσιαστική εκπλήρωση και ικανοποίηση.


Επιτυχία λοιπόν, δεν είναι μόνο όσα κατακτούμε, αλλά και ο τρόπος που τα κατακτούμε. Είναι τα μαθήματα που παίρνουμε, οι αντοχές που αποκτούμε, η χαρά που βιώνουμε στη διάρκεια της προσπάθειας.

Να θυμάστε ότι, σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός, αλλά και το πώς θα διαμορφωθείτε ως άνθρωποι κατά την πορεία. Στη διάρκεια του ταξιδιού δημιουργούνται οι συνθήκες για την επιτυχία.

Κατακτώντας την, η επιτυχία μπορεί να είναι τελείως διαφορετική από αυτό που είχατε φανταστεί: δηλαδή, πιο ήρεμη, πιο ουσιαστική, πιο ικανοποιητική από οποιοδήποτε επιφανειακό επίτευγμα. Τέλος, η αληθινή επιτυχία είναι η διαδρομή, η μάθηση από κάθε νέα εμπειρία, η χαρά και η ικανοποίηση που δημιουργεί η πρόοδος και η εξέλιξη.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί