Το κόλπο που λίγοι γνωρίζουν! Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά το σφουγγάρι πριν το πλύσιμο των πιάτων

Κι όμως, το αλάτι διατηρεί το σφουγγάρι καθαρό.


Τα σφουγγάρια λόγω της συχνής χρήσης τους στην κουζίνα, αρχίζουν γρήγορα να μυρίζουν, να φθείρονται αλλά και να γεμίζουν βακτήρια.

Ένας απλός και εύκολος τρόπος να τα …αναζωογονήσετε είναι το αλάτι.

Αυτό το προϊόν που χρησιμοποιείτε στη μαγειρική, μπορεί επίσης να καθαρίσει τα σφουγγάρια εξαλείφοντας βακτήρια και βρομιές, παρατείνοντας έτσι τη χρησιμότητά τους.


Αλάτι στα σφουγγάρια

Το μούλιασμα των σφουγγαριών σε διάλυμα θαλασσινού νερού είναι μια αποτελεσματική επιλογή για την απολύμανση και την απόσμηση σφουγγαριών χωρίς σκληρά χημικά. Αυτή η μέθοδος παρατείνει τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι για να παρατείνετε τη χρησιμότητα ων οικιακών σφουγγαριών:

Αλατόνερο για απολύμανση σφουγγαριών

Διαλύστε ¼ φλιτζάνι αλάτι (επιτραπέζιο, θαλασσινό αλάτι ή αλάτι kosher) σε ζεστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι το αλάτι είναι πλήρως διαλυμένο για να αποφύγετε λειαντικά σωματίδια που μπορεί να καταστρέψουν τις ίνες του σφουγγαριού.

Στη συνέχεια, βυθίστε το σφουγγάρι στο διάλυμα, αφήνοντάς το να μουλιάσει για αρκετές ώρες. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να το αφήνετε να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Το αλάτι θα κάνει τα μαγικά του αποστειρώνοντας το σφουγγάρι και διασπώντας τα παγιδευμένα σωματίδια και τα λίπη. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά το σφουγγάρι με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα αλατιού.


Διατηρήστε καθαρά τα σφουγγάρια

Καθιερώνοντας μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού, μπορείτε να διατηρήσετε τα σφουγγάρια σε άριστη κατάσταση. Μετά από κάθε χρήση, ξεπλύντε καλά το σφουγγάρι και στύψτε το για να φύγει το νερό. Ιδανικά, τοποθετείστε το σε σημείο που αερίζεται προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας και υγρασίας.

Διαφορετικά, στερεώστε το σφουγγάρι σε όρθια θέση και μακριά από επιφάνειες που ενδέχεται να φιλοξενούν βακτήρια.

Και μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα σφουγγάρια καθότι έχουν ημερομηνία λήξης. Τα ορατά σημάδια φθοράς, είναι οι ξεφτισμένες άκρες, η μειωμένη απόδοση καθαρισμού όπως επίσης και το ξεθώριασμα.

Με πληροφορίες από mothersblog. gr – housedigest. com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί