Το γρήγορο φαγητό εξακολουθεί να περιλαμβάνει ένα άσκοπο ανθυγιεινό συστατικό

Στη Βρετανία, οι πατάτες McDonald 's έχουν τέσσερα συστατικά: πατάτες, φυτικό έλαιο, δεξτρόζη, και αλάτι.

Στις ΗΠΑ, οι πατάτες McDonald ‘s έχουν 19 συστατικά, που συμπεριλαμβάνουν και το πυροφωσφορικό οξύ νατρίου, που διατηρεί το χρώμα στις πατάτες να μην γίνουν θαμπές. Αυτό είναι παράξενο δεδομένου ότι το μόνο που πραγματικά δεν περιμένουμε από τις τηγανητές πατάτες είναι να μιμούνται αόριστα το χρώμα της πατάτας.
Στη συνέχεια υπάρχει το παγωτό φράουλα των McDonald ‘s. Στην έκδοση της Βρετανίας, όλο το χρώμα προέρχεται από πραγματικές φράουλες. Στις ΗΠΑ, χρησιμοποιούν το κόκκινο χρώμα Red Νο 40. Στις ΗΠΑ μεγάλες εταιρείες τροφίμων χρησιμοποιούν τεχνητές χρωστικές ουσίες τροφίμων, και πωλούν φυσικές βαφές στην Ευρώπη.
Οι χημικές ουσίες όπως το Red No. 40, Κίτρινο Νο 5, και Μπλε Νο 1 βάζει το αμερικανικό φαγητό στο μικροσκόπιο. Αυτά τα γαστρονομικά πρόσθετα είναι ισοδύναμα με τα κραγιόν και τη μάσκαρα, που γίνονται από τις ίδιες χρωστικές ουσίες.
Στις ΗΠΑ έχει γίνει status quo να καλωπίζουν τα τρόφιμα, αλλά στην ουσία δεν προσφέρουν κανένα καλό. Απλά μας ξεγελάει η σκέψη ότι ορισμένα τρόφιμα είναι πιο υγιεινά από ότι είναι πραγματικά, και οι χρωστικές ουσίες είναι άκρως επιβλαβής. Γιατί λοιπόν συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτές τις χρωστικές ουσίες, όταν τόσες άλλες χώρες μπορούν και χωρίς αυτές;
Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, τα χρωστικά τροφίμων ήταν από μέταλλα,φυτά, και ζώα, χρησιμοποιούνταν για το χρώμα των τροφίμων στις ΗΠΑ. Τα πράγματα άλλαξαν όταν οι εταιρείες ανακάλυψαν τεχνητές χρωστικές ουσίες που ήταν φθηνότερες, πιο φωτεινές, και πιο σταθερές από τις φυσικές χρωστικές ουσίες, που έκαναν τα τρόφιμα πιο ελκυστικά, και δημοφιλή στους καταναλωτές. Η Αμερική είναι μια σχετικά νέα και επεκτατική χώρα, με τροφοδοτούμενο αυξανόμενο πληθυσμό, ενώ κινεί τρόφιμα σε μεγάλες αποστάσεις. Τα τρόφιμα αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα, και η δυναμική της αγοράς αντικατέστησε το πολύτιμο αγαθό, για δική της ευκολία, με μεγαλύτερο κέρδος, και ωραία εμφάνιση. Για δεκαετίες, υπήρξε μια εκνευριστική έξαρση αυτών των προιόντων και στην Ευρώπη.

Η ασφάλεια των τεχνητών χρωστικών στα τρόφιμα συζητιέται εδώ και δεκαετίες. Οι μελέτες σε πειραματόζωα έχουν συνδέσει τις υψηλές δόσεις χρωστικών υλών των τροφίμων με βλάβη των οργάνων, καρκίνο και γενετικές ανωμαλίες. Στους ανθρώπους, οι χρωστικές ουσίες τροφίμων έχουν συνδεθεί με προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά. Οι περισσότερες από τις μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις σε ανθρώπους εξέτασε τα παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, όπως υπερκινητικότητα και ADHD, και διαπίστωσε ότι οι χρωστικές των τροφίμων κάνουν ακόμη χειρότερατα τα συμπτώματα. Δύο μεγάλες, πρωτοποριακές μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από την βρετανική κυβέρνηση σε υγιή παιδιά διαπίστωσαν ότι, επηρεάστηκαν πολύ αρνητικά από χρωστικές ουσίες τροφίμων. Η πιο πρόσφατη από αυτές τις μελέτες, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet το 2007, αξιολόγησε έξι χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των Red Νο 40 και κίτρινο Νο 5, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τεχνητές χρωστικές συσχετίζονται με αυξημένη υπερκινητικότητα των υγιών παιδιών.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu