Το έξυπνο κόλπο για να διατηρήσετε το σφουγγάρι της κουζίνας καθαρό με ένα απλό αντικείμενο από το γραφείο σας

Tα σφουγγάρια μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να τα διατηρείτε καθαρά.


Ένα απλό κόλπο για να διατηρήσετε τα σφουγγαράκια καθαρά για περισσότερο καιρό είναι να τα τοποθετήσετε πάνω σε ένα μεταλλικό συνδετικό κλιπ γραφείου. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσετε το σφουγγάρι στεγνό αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη βακτηρίων.


Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μεσαίο ή μεγάλο μεταλλικό συνδετικό κλιπ. Κάντε τις εξής κινήσεις:

Μόλις τελειώσετε το πλύσιμο των πιάτων σας, ξεπλύνετε το σφουγγάρι σας και βγάλτε όσο περισσότερο νερό μπορείτε.
Πιέστε τις μεταλλικές λαβίδες στο συνδετικό κλιπ για να το ανοίξετε και τοποθετήστε το σφουγγάρι σας κάθετα στο μαύρο κούμπωμα, ώστε να στέκεται όρθιο.
Τοποθετήστε το κάτω μέρος του κλιπ σε μια επίπεδη επιφάνεια και αφήστε το έτσι να στεγνώσει μέχρι την επόμενη χρήση.

photo: pixabay


Με αυτόν τον τρόπο, το σφουγγάρι της κουζίνας θα στεγνώσει γρήγορα και θα παραμείνει καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όταν ένα σφουγγάρι μένει μέσα ή δίπλα στο νεροχύτη, μετά το πλύσιμο των πιάτων, υπάρχει ο κίνδυνος τα υγρά τμήματα του να δημιουργήσουν το τέλειο περιβάλλον για να πολλαπλασιαστούν διάφορα βακτήρια.

Φροντίστε να πλύνετε το συνδετικό κλιπ με σαπούνι και νερό και στη συνέχεια να το στεγνώσετε καλά, όταν πρόκειται αντικαταστήσετε το σφουγγάρι σας με ένα καινούργιο, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι δεν πρόκειται μεταφερθούν μικρόβια.

Χρησιμοποιείστε ένα συνδετικό κλιπ γραφείου στην κουζίνα σας, ώστε να έχετε πάντα ένα καθαρό και έτοιμο για χρήση σφουγγάρι για τον υγιεινό καθαρισμό των πιάτων και άλλων σκευών μαγειρικής.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί