Το χρώμα δέρματος και μαλλιών μπορεί να σχετίζεται με το προσδόκιμο ζωής

Τη σχέση του προσδόκιμου ζωής στον άνδρα με το χρώμα των μαλλιών, αλλά και του δέρματος, μελέτησαν επιστήμονες σε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε.

Τη σχέση του χρώματος των μαλλιών με το προσδόκιμο ζωής μελέτησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, αφού ανέλυσαν τη γονιδιωματική ένωση πολλαπλών χαρακτηριστικών κατά την περίοδο της εφηβείας, αναλύοντας δεδομένα από περισσότερους από 205.000 άνδρες.

Για την ακρίβεια, οι ερευνητές -σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Nature Communications»- εξέτασαν τον χρωματικό τόνο της τρίχας και αυτόν του δέρματος σε παιδιά ευρωπαϊκής καταγωγής κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους.


Μάλιστα, προηγούμενες μελέτες αποκάλυψαν τη σχέση μεταξύ της εφηβείας στους άνδρες και των αποτελεσμάτων της υγείας κατά την ενηλικίωσή τους, συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη τύπου 2 και της υπέρτασης.

Ως εκ τούτου, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το χρώμα των μαλλιών και η εφηβεία συνδέονται μέσω της υπόφυσης, καθώς αυτός ο αδένας απελευθερώνει ταυτόχρονα ορμόνες που ρυθμίζουν την ωρίμανση και επηρεάζουν τη χρώση του δέρματος.

Επίσης, ο φυλετικός διμορφισμός που αντανακλάται στον χρωματικό τόνο του δέρματος, εμφανίζεται μετά την εφηβεία και θεωρείται ότι το σχετικά σκούρο δέρμα και τα μαλλιά των ανδρών αντικατοπτρίζουν τη μεγαλύτερη διέγερση της μελανογένεσης από τα ανδρογόνα σε σύγκριση με τα οιστρογόνα στις γυναίκες.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί