Όταν τοποθετούμε ένα πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων, συνήθως το αφήνουμε χωρίς να το καλύπτουμε. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιούμε κάποιο είδος καπακιού ή κάλυψης για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Παρακάτω θα εξηγήσουμε τα οφέλη του να καλύπτουμε το φαγητό μας:
Καταρχάς, όταν χρησιμοποιούμε κάποιο καπάκι, το φαγητό ζεσταίνεται ομοιόμορφα. Το καπάκι κρατά την υγρασία μέσα στο σκεύος και την διαχέει ομοιόμορφα σε όλο το φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουμε το πρόβλημα του ζεστού φαγητού σε ορισμένα μέρη του πιάτου και κρύου σε άλλα, όταν το αφαιρέσουμε από το μικροκύματα. Επιπλέον, όταν επιτυγχάνουμε ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλο το φαγητό, εξουδετερώνουμε πιθανές βακτηριακές μολύνσεις που μπορεί να είχαν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης του φαγητού στο ψυγείο.
Επιπλέον, η υγρασία που παράγεται κάτω από το καπάκι επιτρέπει στο φαγητό να διατηρήσει την υγρασία του καθώς ζεσταίνεται. Αυτό συμβάλλει στο να παραμείνει ζουμερό και μαλακό, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να στεγνώσει ή να γίνει ξηρό κατά τη διάρκεια της ζέστανσης στο φούρνο μικροκυμάτων.
Συνοψίζοντας, καλύπτοντας το σκεύος μας όταν τοποθετούμε φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων, εξασφαλίζουμε ομοιόμορφη ζέστανση, διατήρηση της υγρασίας και προστασία από βακτηριακές μολύνσεις, εξασφαλίζοντας ένα πιάτο με νόστιμο και ζωντανό φαγητό.
(baby.gr – freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης