Μάλιστα λένε πως τα 865 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη θα ωχριούν μπροστά στα νέα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα και θα μας οδηγήσουν σε νέα πιο αυστηρά μέτρα.
Για το θέμα γίνονται συνεχείς συσκέψεις σε ανώτατο επίπεδο και αναμένεται να γίνει και διάγγελμα του πρωθυπουργού το απόγευμα πιθανότατα μετά την ανακοίνωση του νέου ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα το απόγευμα, αναφορικά με τον κορωνοϊό, όπως ενημέρωσε ο ίδιος κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την ΠτΔ.
«Ευκαιρία να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορωνοϊού είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας. Θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω που βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σε λίγη ώρα, στις 12:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες καθώς συνολικά 43 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας μετρούν θετικά κρούσματα κορωνοϊού, δύο εκ των οποίων (Κοζάνη, Καστοριά) βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού και σε τοπικό lockdown και άλλες 17 σε «πορτοκαλί» συναγερμό, λίγο πριν το lockdown.
Στο τραπέζι του Μαξίμου παραμένουν μέτρα όπως:
· υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
· περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4)
· και επαυξημένες περιπολίες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κυρίως τις βραδινές ώρες, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eυλογιά των αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη
- Η Τουρκία συνεχίζει τις συνομιλίες για να σταματήσει η κλιμάκωση του πολέμου με το Ιράν
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά









