Τίποτα άλλο; Λινού για μαθητές: Να υποβληθούν σε μοριακά τεστ για να δούμε ότι τα self tests είναι αξιόπιστα (video)

Για την επιστροφή των μαθητών Λυκείων στις σχολικές τάξεις, τα self tests, τις μετακινήσεις από νομό σε νομό αλλά και για το εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη τη Δευτέρα (12/4) η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα από τα κρούσματα που δηλώθηκαν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr η Αθηνά Λινού τόνισε πως είναι βελτιωμένη διευκρινίζοντας “αν η μεθοδολογία των κατοίκων τεστ δεν έχει ψευδώς αρνητικά”.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε πως δεν πρέπει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί να κινδυνέψουν να γίνουν αντικείμενο ρατσισμού.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσαν τα self tests να αποτελέσουν έναν οδηγό για τo σταδιακό άνοιγμα της εστίασης, αλλά και των μετακινήσεων από νομό σε νομό, η κ. Λινού πρότεινε στο υπουργείο Παιδείας να πάρει ένα τυχαίο δείγμα από τα παιδιά που δήλωσαν αρνητικά και να επαναλάβει με μοριακό τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι τα self test είναι αξιόπιστα.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό και τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο εμβόλιο της AstraZeneca δήλωσε πως οι άνθρωποι έπρεπε να ενημερωθούν εξ αρχής με ειλικρίνεια για το χαμηλό ποσοστό επιπλοκών. «Ο κίνδυνος του να μην εμβολιαστούν είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που θα παρουσιαστεί εάν δεν κάνουν το εμβόλιο» είπε η Αθηνά Λινού.

Δείτε το βίντεο:

thestival

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί