Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Bistro Morgan, Μόργκαν Χίπγουορθ, αποκάλυψε το μυστικό για να φτιάχνετε λαχταριστές, τραγανές πατάτες με σκόρδο. Ο αυτοδίδακτος σεφ λέει ότι οι πατατούλες μπορεί να γίνουν ακόμα πιο τραγανές εάν πρώτα τις βράσετε και στη συνέχεια τις τηγανίσετε, αντί να τις ψήσετε στον φούρνο και μετά τις ρίξετε στο τηγάνι.
Σύμφωνα με τον Χίπογουορθ, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε τις πατάτες σε κυβάκια περίπου 2 εκατοστών.
Στη συνέχεια, βάλτε τις σε μια κατσαρόλα και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν. «Στραγγίστε καλά τις πατάτες και βάλτε τις σε έναν δίσκο με απορροφητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν εντελώς» εξηγεί ο νεαρός σεφ.
Έπειτα βάζει σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και σοτάρει τις πατάτες στο τηγάνι με ελαιόλαδο για 20 λεπτά. «Το αποκαλώ υγρό χρυσό» λέει ο Χίπογουορθ για το ελαιόλαδο. Το επόμενο βήμα είναι τις μαγειρέψει σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 20 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζει το λάδι και αφαιρεί το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ο σεφ ρίχνει το ελαιόλαδο που έχει πάρει άρωμα και γεύση από το σκόρδο και μετά τις πατάτες.
@morganhipworth Potatoes ain’t getting any tastier than this
♬ original sound – Morgan Hipworth
«Σοτάρετε μέχρι να γίνουν σούπερ τραγανές. Έπειτα βάλτε αλάτι, δενδρολίβανο και πάλι το σκόρδο. Σερβίρετε αυτά τα κακά “παιδιά” κι ορίστε. Απολαύστε τις σκορδάτες πατάτες μου» λέει ο Χίπγουορθ με ένα πλατύ χαμόγελο, στο τέλος του βίντεο.Το κλιπάκι γι’ αυτή την τηγανιτή «αμαρτία» ανέβηκε στα social media κι αμέσως έγινε viral, με τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να θαυμάζουν αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο μαγειρέματος για λαχταριστές, τραγανές πατάτες.
Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποσχέθηκαν ότι θα δοκιμάσουν να τις μαγειρέψουν το συντομότερο δυνατό.Κάποιοι άλλοι έσπευσαν να προσπαθήσουν τη συνταγή και δεν δίστασαν να γράψουν την εμπειρία τους.Πρότειναν κιόλας την και την προσθήκη μελιού, με πολύ νόστιμα αποτελέσματα.
(sputniknews. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γιορτινά γεύματα σε γηροκομεία από την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Χάρης Δούκας: «Το 2026 να είναι η αφετηρία για μία Αθήνα πιο ανθρώπινη και δίκαιη»
- Έρχεται το «Ocean’s 14» με Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον και Τζούλια Ρόμπερτς
- Ν. Ανδρουλάκης: Το 2026 να είναι χρονιά ευημερίας για όλο τον ελληνικό λαό γιατί έχει περάσει δύσκολα χρόνια
- Χανιά: Συνελήφθησαν 3 άτομα που κατηγορούνται για εγκληματική ομάδα
- Τρελό βίντεο από τις ΗΠΑ: Αυτοκίνητο “απογειώνεται” και εκτοξεύει την οδηγό σε πισίνα!
- Μπλόκο Αγγελοκάστρου: Στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος των διοδίων
- Το πλάνο για την…Πρωτοχρονιά! Βίντεο έπος
- Θεσσαλονίκη: Μόνο για τα αστικά λεωφορεία η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων από την 1η Ιανουαρίου 2026
- Οι πρώτες εικόνες ενός εκ των drones που πήγαν να επιτεθούν στο σπίτι του Πούτιν, vid









