Τι συνέβη στην Χερσώνα και σήμανε «συναγερμό» στην Μόσχα! Επείγον μήνυμα στον ΠΟΥ

Το ελεγχόμενο από την Ουκρανία κομμάτι της περιοχής

Η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης της προστασίας των καταναλωτών και της υγείας Rospotrebnadzor έστειλε ένα επείγον αίτημα στο Ευρωπαϊκό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για ξέσπασμα χολέρας στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα της περιφέρειας Χερσώνα.

Η ανακοίνωση του τμήματος στην ιστοσελίδα του αναφέρει:

«Σε σχέση με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης για ξέσπασμα χολέρας στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της Περιφέρειας Χερσώνας […] Η Rospotrebnadzor απέστειλε επείγοντα αίτημα στο Ευρωπαϊκό Γραφείο του ΠΟΥ».

Η Rospotrebnadzor τόνισε ότι η κατάσταση ήταν υπό «αυστηρό έλεγχο». Η υγειονομική και επιδημιολογική κατάσταση στις ρωσικές συνοριακές περιοχές παρακολουθείται τώρα στενά. Η συχνότητα της χολέρας στην χώρα είναι επί του παρόντος σταθερή, αλλά η αρχή είναι έτοιμη να ανιχνεύσει κρούσματα μόλυνσης και να καταπολεμήσει την εξάπλωσή τους εάν εμφανιστούν, ανέφερε. Η Rospotrebnadzor δήλωσε επίσης ότι ανταποκρίθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων χολέρας στον κόσμο και έλαβε μέτρα για να αποτρέψει την εμφάνιση κρουσμάτων στη Ρωσία τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2024.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-KEYSTONE


ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί