• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι συμβαίνει στη ΜΕΘ-Covid του νοσοκομείου του Αγρινίου; Πέθανε και ο τελευταίος ασθενής! 100% θνηνότητα!

Τι συμβαίνει στη ΜΕΘ-Covid του νοσοκομείου του Αγρινίου; Πέθανε και ο τελευταίος ασθενής! 100% θνηνότητα!

Κατέληξε και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ για τον κορονοϊό του νοσοκομείου Αγρινίου, σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για ακόμη έναν νεκρό από κορονοϊό στη συγκεκριμένη εντατική από τους συνολικά 41 πλέον.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το agriniopress.gr, πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα ο οποίος είχε παρουσιάσει πολύ σοβαρή επιδείνωση και οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή υπήρξε αναμονή του μοιραίου, ενώ από τους συγγενείς του ασθενούς, είχαν καταβληθεί σχετικά πρόσφατα προσπάθειες για την μεταφορά του στα Ιωάννινα. Ωστόσο, οι γιατροί είχαν αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν θα του προσέφερε κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιούνη, ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου είχε υποβάλει την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τους τότε 40 νεκρούς λόγω κορονοϊού στη ΜΕΘ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA καθώς η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο διευθυντής της ΜΕΘ υποστηρίζει πως η μονάδα δεν είχε τα κατάλληλα μηχανήματα για να διαχειριστεί περιστατικά κορονοϊού.
«Επέμενα να μη γίνει η ΜΕΘ COVID γιατί το σύνολο του Νοσοκομείου δεν διαθέτει τις δυνατότητες. Η ΜΕΘ στερείται μία σειρά από βασικά μηχανήματα με αποτέλεσμα τώρα σε καιρό πολέμου να φαίνεται η “γύμνια” μας. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει πνευμονολογική κλινική, λοιμωξιολόγο, λειτουργούντα μαγνητικό τομογράφο και η ΜΕΘ χωρίς αναπνευστήρες high frequency δεν μπορεί να αντιμετωπίσει COVID» δήλωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ Αγρινίου Κωνσταντίνος Γκιάφης.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ στην επιστολή του προς τις υγειονομικές αρχές, ένας από τους βασικούς λόγους που κατέληξαν όλοι οι ασθενείς ήταν πως οι περισσότεροι ήταν περιστατικά τελικού σταδίου.

(φωτο: eurokinissi)