Τι πρέπει να προσέχετε όταν καθαρίζετε το ξύλινο πάτωμα για να το διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση

Η συντήρηση του ξύλινου πατώματος προϋποθέτει το σωστό καθάρισμα του.


Το ξύλινο πάτωμα αποπνέει ζεστασιά στον χώρο και είναι κατάλληλο σχεδόν σε όλους τους τύπους σπιτιών.

Ωστόσο, καθώς το ξύλο επηρεάζεται από την υγρασία αλλά και την ζέστη, χρειάζεται προσοχή στην συντήρηση και τον καθαρισμό του.

Τα λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε ξύλινο πάτωμα
Σφουγγάρισμα

Το μυστικό για να διατηρήσετε το δάπεδό σας σε καλή κατάσταση είναι να μην το σφουγγαρίζετε συχνά. Το τακτικό σκούπισμα είναι απαραίτητο για τη φροντίδα του ξύλου. Όχι όμως το σφουγγάρισμα και μάλιστα με απορρυπαντικά. Οι ειδικοί συνιστούν σφουγγάρισμα – μετά από καλό σκούπισμα – μια φορά το μήνα, με σκέτο νερό και καλά στυμμένη σφουγγαρίστρα. Ιδανικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ελαφρώς βρεγμένο πανί μικροϊνών το οποίο δεν αφήνει στίγματα και υγρασία.


Ηλεκτρική σκούπα

Μπορεί το σκούπισμα του ξύλινου πατώματος να είναι εύκολο και πρακτικό με την ηλεκτρική σκούπα, ωστόσο τις συνέπειες θα τις παρατηρήσετε με την πάροδο του χρόνου. Τι εννοούμε; Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να χαράξει και να θαμπώσει την ξύλινη επιφάνεια του δαπέδου καθώς συχνά υπάρχουν μικρά σκουπίδια που δεν φαίνονται και με το μπρος – πίσω της σκούπας αυτά μπορεί να γδάρουν το ξύλο. Η παρκετέζα είναι η καλύτερη λύση.

Αυτοκόλλητα χαλιών

Ειδικά το χειμώνα για να διατηρούνται σταθερά τα χαλιά, πολλοί τοποθετούν στο ξύλινο πάτωμα αυτοκόλλητα. Ωστόσο, και σε αυτό χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμός του ξύλου.


Πώς να διατηρείτε καθαρό το ξύλινο πάτωμα

Μην πατάτε με τα παπούτσια

Τα παπούτσια φέρνουν χώμα και ακαθαρσίες στο σπίτι και καταστρέφουν την λεία επιφάνεια του ξύλου. Ιδιαίτερα τον χειμώνα, φροντίστε να βγάζετε τα παπούτσια σας όταν μπαίνετε στο σπίτι. Και το καλοκαίρι όμως, μετά το μπάνιο στη θάλασσα, βγάλτε τις σαγιονάρες σας στην είσοδο γιατί η άμμος μπορεί επίσης να καταστρέψει το παρκέ.

Καλό σκούπισμα

Το να τρίβετε την σφουγγαρίστρα ή την παρκετέζα στο πάτωμα ενώ ακόμα υπάρχουν σκόνες και βρομιές, δεν είναι καλή ιδέα. Το ξύλο καταστρέφεται πιο εύκολα και επιπλέον το σπίτι δεν καθαρίζεται πραγματικά.

Με πληροφορίες από mothersblog. gr / southernliving.com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί