Τι να φταίει άραγε;;; Aύξηση των δυνητικά θανατηφόρων λοιμώξεων του εγκεφάλου σε παιδιά

Μια μυστηριώδης αύξηση στις δυνητικά θανατηφόρες λοιμώξεις του εγκεφάλου σε παιδιά έχει βάλει τους γιατρούς στη νότια Νεβάδα και όχι μόνο σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Ερευνητές στην Υγειονομική Περιοχή της Νότιας Νεβάδα δήλωσαν ότι υπήρξαν 18 περιπτώσεις παιδιατρικών εγκεφαλικών αποστημάτων πέρυσι – τσέπες στον εγκέφαλο που γεμίζουν με πύον που μπορεί να είναι θανατηφόρο εάν δεν αντιμετωπιστεί – σε σύγκριση με έναν μέσο όρο πέντε περιπτώσεων ετησίως που αναφέρθηκαν μεταξύ 2015 και 2021.

Τα αποστήματα είναι σπάνια και γενικά σχηματίζονται για να σταματήσουν την εξάπλωση μιας βακτηριακής ή μυκητιακής λοίμωξης.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ετήσιο Συνέδριο Επιδημικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Το CDC ανέφερε κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται σε εθνικό επίπεδο το καλοκαίρι του 2021 και κορυφώθηκαν τον Μάρτιο του 2022.

Ωστόσο, το CDC είπε ότι το ποσοστό των μολύνσεων επέστρεψε στα αρχικά επίπεδα μετά από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022 και η αύξηση που σημειώθηκε ήταν «σύμφωνη με τις ιστορικές εποχιακές διακυμάνσεις που παρατηρήθηκαν από το 2016».

Η Δρ Taryn Bragg, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα που θεραπεύει περιπτώσεις παιδιατρικού αποστήματος εγκεφάλου σε περιπτώσεις Νεβάδα, είπε στο NBC ότι πλημμύρισε από κλήσεις για θεραπεία της λοίμωξης την περασμένη άνοιξη.

«Κάθε κλήση που έπαιρνα από το ER ήταν ένα παιδί που ερχόταν με εγκεφαλικό απόστημα», είπε ο Bragg.

Η Μπραγκ πρόσθεσε ότι τα κρούσματα έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες αφότου αντιμετώπισε δύο ασθενείς για εγκεφαλικές λοιμώξεις στην αρχή του έτους.

Μια εικόνα από μια σάρωση εγκεφάλου.


Οι γιατροί σε όλη τη χώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των δυνητικά θανατηφόρων λοιμώξεων του εγκεφάλου στα παιδιά.

Οι περιπτώσεις απειλητικών για τη ζωή εγκεφαλικών λοιμώξεων άρχισαν να αυξάνονται το καλοκαίρι του 2021, ανέφερε το CDC.

Τα κρούσματα δεν εμφανίζονται μόνο σε υψηλότερα ποσοστά στη Νεβάδα, αλλά και η Νέα Υόρκη φέρεται να βλέπει περισσότερα παιδιά με εγκεφαλικά αποστήματα.

Ο Δρ Shaun Rodgers, παιδονευροχειρουργός στο Παιδικό Ιατρικό Κέντρο Κοέν στο Κουίνς, είπε ότι και στο νοσοκομείο του παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων από τα τέλη του 2022.

«Δεν είμαστε μόνο εμείς. Είναι νοσοκομεία σε όλη τη χώρα», είπε ο Rodgers. «Όταν μιλάμε με συναδέλφους, φαίνεται ότι όλοι αισθάνονται ότι είχαμε σίγουρα μια αύξηση σε αυτούς τους τύπους λοιμώξεων».

Η πιο κοινή αιτία πίσω από τις λοιμώξεις είναι τα βακτήρια, αν και οι μύκητες και οι ιοί μπορούν επίσης να προκαλέσουν λοιμώξεις που σχηματίζουν απόστημα, οι οποίες εξαπλώνονται από άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ματιών, των αυτιών ή των δοντιών, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ.


Όσοι πάσχουν από συγγενή καρδιοπάθεια, τραυματισμούς στο κεφάλι, οδοντικές λοιμώξεις ή χρόνιες λοιμώξεις των κόλπων διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στη συμπεριφορά, σοβαρό πονοκέφαλο και πυρετό.

Εν τω μεταξύ, ορισμένες αναφορές συνδέουν την αύξηση των λοιμώξεων με τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένης μιας άλλης μελέτης του CDC που εντόπισε περίπου 100% αύξηση κατά τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας.

Ένα νοσοκομείο, το Helen DeVos Children’s Hospital στο Grand Rapids του Μίσιγκαν, σημείωσε ακόμη και αύξηση 236% στις βακτηριακές λοιμώξεις του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.


«Αναρωτιόμασταν αν ο ίδιος ο ιός προκαλούσε κάποιο είδος φλεγμονώδους διαδικασίας που επέτρεπε σε αυτά τα βακτήρια να εισβάλουν», δήλωσε στο NBC η Δρ Rosemary Olivero, επικεφαλής του τμήματος ιατρικών υποειδικοτήτων του νοσοκομείου. μπόρεσα να απαντήσω ακόμα».

Ο Olivero είπε ότι τα κρούσματα έχουν επανέλθει από τότε σε φυσιολογικά επίπεδα.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί