Τι είναι το σπάνιο σύνδρομο των ανεξέλεγκτων μαλλιών από το οποίο πάσχουν 100 άτομα σε όλο τον κόσμο

Πρόκειται για μια σπάνια κατάσταση που προκαλείται από γενετική μετάλλαξη


Μητέρα της οποίας η κόρη πάσχει από «σύνδρομο ανεξέλεγκτων μαλλιών» θέλει να της διδάξει ότι «το διαφορετικό είναι όμορφο». Η Layla, τριών ετών, από το Great Blakenham του Suffolk, διαγνώστηκε με την πάθηση, από την οποία πάσχουν 100 άτομα σε όλο τον κόσμο, όταν ήταν περίπου ενός έτους.

Η μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού, δήλωσε στο BBC ότι τα μαλλιά της κόρης της είναι συνεχώς «φουντωτά», καθώς τους λείπει η πρωτεΐνη και μεγαλώνουν με διαφορετικό σχήμα και «προς τα πάνω». «Εμείς δεν την αντιμετωπίζουμε διαφορετικά, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος το κάνει», ανέφερε στο BBC.


«Την κουρέψαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ φουντωτά τα μαλλιά της» συνέχισε. «Ελπίζω να μην αλλάξουν πολύ, απλά να μακρύνουν λίγο ώστε να μπορούμε να της τα πιάνουμε αλογοουρά» είπε, ενώ όσον αφορά τα πιθανά αρνητικά σχόλια, πρόσθεσε: «Θέλω απλώς να τα αγαπάει, καθώς όταν μεγαλώσει, τα παιδιά θα αρχίσουν να κάνουν διάφορα σχόλια. Είναι η δουλειά σου ως μαμά να εξοπλίζεις τα παιδιά σου για κάθε κατάσταση, οπότε ελπίζω να τα βρίσκει ωραία όπως εγώ».

Τι είναι το σύνδρομο των ανεξέλεγκτων μαλλιών


Το σύνδρομο ανεξέλεγκτων μαλλιών είναι μια σπάνια κατάσταση η οποία προκαλείται από μια γενετική μετάλλαξη. Ο άξονας της τρίχας μπορεί να είναι τριγωνικός ή καρδιόσχημος, σε σύγκριση με τα φυσιολογικά μαλλιά που έχουν κυκλική διατομή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Human Genetics.

Οι ερευνητές ανέφεραν πως η κατάσταση, η οποία συνήθως εμφανίζεται στην παιδική ηλικία, βελτιώνεται στις περισσότερες περιπτώσεις όσο τα παιδιά μεγαλώνουν.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί