Το εμβόλιο τύπου mRNA των Pfizer/BioNTech είναι ασφαλές για τους ασθενείς που κάνουν ανοσοθεραπείες κατά του καρκίνου, με φάρμακα που ανήκουν στους λεγόμενους «αναστολείς του ανοσοποιητικού σημείου ελέγχου» («immune checkpoint inhibitors»), σύμφωνα με Ισραηλινούς επιστήμονες.
Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ογκολογίας «The Lancet Oncology», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, μελέτησαν 134 εμβολιασθέντες καρκινοπαθείς, από τους οποίους οι 18 έκαναν και χημειοθεραπεία εκτός από την φαρμακευτική ανοσοθεραπεία.
Διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τον ερευνητή δρα Ίντο Βολφ του Ιατρικού Κέντρου Σουράσκι του Τελ Αβίβ, ότι «το εμβόλιο είναι διπλά ασφαλές, καθώς δεν είδαμε ούτε επιπτώσεις στην ανοσοθεραπεία, ούτε σοβαρές παρενέργειες από το ίδιο το εμβόλιο. Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο πρέπει να δίνεται σε αυτούς τους ασθενείς, ιδίως όσους ζουν σε περιοχές με έξαρση της Covid-19».
Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, «υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν γι’ αυτούς τους ασθενείς, όπως κατά πόσο θα υπάρξουν κάποιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Μελετήσαμε τους ασθενείς μας μόνο λίγες εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα κάποιων επιπτώσεων σε βάθος χρόνου».
Υπό διερεύνηση επίσης βρίσκεται κατά πόσο άλλα αντικαρκινικά φάρμακα, όπως αυτά των χημειοθεραπειών, μπορεί να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:
https://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045(21)00155-8/fulltext
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









