Αυτοί οι άνθρωποι δεν έκαναν φυσικά εμβόλια και πριν την πανδημία. Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια αναπτύσσουν ένα εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της Covid 19. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Biomacromolecules» οι ερευνητές παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των πειραμάτων που πραγματοποιούν τα οποία είναι όπως αναφέρουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Οι ερευνητές ψεκάζουν ποντίκια με ένα σπρέι που περιέχει ένα αεροτζέλ το οποίο προκαλεί την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το αεροτζέλ που θα λαμβάνεται εισπνεόμενα θα μπορεί να εξουδετερώνει τον κορωνοϊό πριν αυτός προλάβει να δράσει. Με τη συγκεκριμένη διαδικασία λήψης του εμβολίου η δραστική ουσία πηγαίνει κατευθείαν στους πνεύμονες. Μάλιστα οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον εμβολιασμό από την γρίπη. Βέβαια θα πρέπει να γίνουν κλινικές δοκιμές και σε ανθρώπους πριν κυκλοφορήσει αυτό το εμβόλιο στην αγορά διαδικασία που θα πάρει λογικά αρκετό χρόνο ακόμη αλλά παρόλα αυτά αν αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές θα είναι σίγουρα ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα των γιατρών για την αντιμετώπιση επικίνδυνων ιών.
Το εμβόλιο που ονομάζεται CoMiP έχει την μορφή ρινικού σπρέι και στοχεύει στα μακρόφαγα κύτταρα, που είναι κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος τα οποία βρίσκονται στο λάρυγγα και τους πνεύμονες και έχουν την ικανότητα να απορροφούν από τα κύτταρα διάφορα βακτήρια, ιούς και άλλες άχρηστες ουσίες. Το CoMiP περιέχει γενετικές πληροφορίες που κατευθύνονται στο αναπνευστικό σύστημα και το εκπαιδεύουν να αναγνωρίζει τον κορωνοϊό. Παρόμοιο εισπνεόμενο εμβόλιο προσπαθούν να αναπτύξουν και ερευνητές του Πανεπιστημίου McMaster στον Καναδά.
naftemporiki/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: Το 2026 να είναι η χρονιά των θετικών ανατροπών
- Το μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό zipline στον κόσμο! Δείτε βίντεο
- Νέα ψηφιακή εποχή – Η ανάρτηση Παπαστεργίου για το 2025 και το 2026 που αφορά τους πάντες
- Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες
- Γαλλίδα υπουργός: Λάθος μήνυμα στέλνει ο τρόπος πολιτογράφησης του Τζορτζ Κλούνεϊ
- Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον πρόεδρο της Κίνας
- Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος λόγω χιονόπτωσης
- Αποκαταστάθηκανοι καθυστερήσεις πληρωμών των ιατρών στο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης φαρμάκων
- Το μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026
- Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού στρατού ζητά να συνεχιστεί η δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» στο μέτωπο









