Θεσσαλονίκη: Η έλλειψη αναισθησιολόγων οδηγεί σε κίνδυνο αναστολής των τακτικών χειρουργείων στο Παπανικολάου, σύμφωνα με την ΕΝΙΘ

Σε κίνδυνο αναστολής των τακτικών χειρουργείων οδηγεί η έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΙΘ, Χρήστο Καραχρήστο, στο Νοσοκομείο τα κενά είναι της τάξης του 75% καθώς έχουν απομείνει μόνο επτά αναισθησιολόγοι για τις 26 οργανικές θέσεις, με συνέπεια η αναμονή για χειρουργεία, ανάλογα με το περιστατικό, να κυμαίνεται από ένα μήνα μέχρι δύο χρόνια. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλα κέντρα» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Καραχρήστος στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας στην είσοδο του Παπανικολάου.

«Το Παπανικολάου εκπέμπει SOS αυτή τη στιγμή. Δουλεύουμε στο 40% των δυνατοτήτων για τα χειρουργεία κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αναμονές» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η λύση είναι οι μαζικές μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν όλες οι θέσεις, η παροχή μισθολογικών και εκπαιδευτικών κινήτρων τους γιατρούς ώστε να έρθουν στα νοσοκομεία, η ασφάλεια και η μείωση της εντατικοποίησης στην εργασία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί