Θέλετε να ρίξετε στο γλυκό που ετοιμάσετε ζάχαρη άχνη και σας έχει τελειώσει; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Η ζάχαρη άχνη δεν ανήκει στα υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι μας και σίγουρα όταν τελειώνει δεν είναι το πρώτο πράγμα που σπεύδουμε να αναπληρώσουμε. Είναι όμως ένα είδος ζάχαρης που χρησιμοποιείται πολύ στα γιορτινά γλυκά για το πασπάλισμά τους, αφού δίνει εκτός από έξτρα γλύκα και μια χιονάτη εμφάνιση.


Υπάρχει μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση που θα σας εξυπηρετήσει ειδικά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η συνταγή σας θέλει άχνη για το γαρνίρισμα ή εσείς οι ίδιοι θα θέλατε να καλύψετε κάποια ατέλεια στην επιφάνεια της γλυκιάς πίτας ή του κέικ ή απλώς να τα στολίσετε.

Πώς θα φτιάξετε ζάχαρη άχνη πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα


Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ρίξετε την κανονική κρυσταλλική σας ζάχαρη στο μπλέντερ και να τη χτυπήσετε για τουλάχιστον 1 λεπτό (με κλειστό το καπάκι, γιατί σηκώνει λευκό …σύννεφο). Μπορεί να μη γίνει η αέρινη πούδρα του εμπορίου, αλλά θα γίνει μια λεπτή, λευκή σκόνη, ικανή να καλύψει αξιοπρεπώς τις ανάγκες της στιγμής.

Την άχνη αυτή θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε άμεσα και όχι να την αποθηκεύσετε. Αν πρέπει οπωσδήποτε να την αποθηκεύσετε, ρίξτε μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ και λίγο κορν φλάουρ, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να κρατήσετε μακριά την υγρασία.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί