Θέλετε να πλύνετε το πάπλωμα αλλά δεν χωράει στο πλυντήριο; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε παπλωματοθήκη, η οποία πλένεται στο πλυντήριο όσες φορές θέλετε, τότε θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το πάπλωμα θα πρέπει να το πλένετε πιο συχνά.


Πώς μπορείτε να πλύνετε το πάπλωμα όταν δεν χωράει στο πλυντήριο, εάν δεν θέλετε να το πάτε καθαριστήριο.

Η κύρια δυσκολία με το πλύσιμο ενός παπλώματος είναι ότι δεν χωράει στο πλυντήριο.

Τα πλυντήρια 7 κιλών χωρούν συνήθως ένα διπλό πάπλωμα κι όχι υπέρδιπλο. Χρειάζεστε ένα πλυντήριο ρούχων τουλάχιστον 10 κιλών προκειμένου να πλύνετε ένα king-size πάπλωμα.

Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον δεν θέλετε να το πάτε καθαριστήριο, μπορείτε να το πλύνετε στο χέρι.

Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να διαβάσετε την ετικέτα. Αν για παράδειγμα το πάπλωμά σας είναι πουπουλένιο, θα χρειαστεί στεγνό καθάρισμα και επουδενί πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο.


Πλύσιμο στην μπανιέρα

Σίγουρα δεν είναι και το πιο ξεκούραστο να πλύνετε το βρώμικο πάπλωμα στην μπανιέρα, είναι όμως μια λύση και μάλιστα αρκετά αποτελεσματική.

Γεμίστε τη μπανιέρα με χλιαρό νερό, προσθέστε λίγο απορρυπαντικό και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί σαπουνάδα. Μουλιάστε το πάπλωμα ώστε να το σκεπάσει το νερό. Αν υπάρχουν σημεία εμφανώς βρώμικα, τρίψτε τα τοπικά με απορρυπαντικό και μια βούρτσα. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε στην ποσότητα του απορρυπαντικού καθώς μετά δεν θα είναι εύκολο να ξεπλύνετε το πάπλωμα.

Αφού το ξεπλύνετε δύο με τρεις φορές, τοποθετήστε στη μπανιέρα κάθετα το κοντάρι της σκούπας και βάλτε πάνω το πάπλωμα για να στραγγίξει. Διαφορετικά, στύψτε το με τα χέρια έχοντας βοήθεια.

Το επόμενο βήμα είναι να κρεμάσετε το πάπλωμα προκειμένου να στεγνώσει.

Για να μην έχει υγρασία καλό είναι να επιλέξετε να πλένετε το πάπλωμα όταν ο καιρός είναι καλός ή έχει αέρα.

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr – inthewash. co.uk / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί