Ταχίνι: 4+1 λόγοι για να το εντάξετε στη διατροφή σας- Οι ευεργετικές του ιδιότητες

Το ταχίνι είναι ένα φυσικό προϊόν το οποίο αποτελείται από 100% αλεσμένο σουσάμι

Αυτό το βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία που αξίζει να γνωρίζετε.

Ποιες είναι οι 5 ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία

  • Προστασία των νεφρών και το συκωτιού
  • Οφέλη στην υγεία της καρδιάς
  • Σας κρατάει χορτάτους για περισσότερο χρόνο
  • Προάγει την υγεία των οστών
  • Αντικαρκινικές ιδιότητες


Ενίσχυση της υγείας των νεφρών και του ήπατος με ταχίνι
Το ταχίνι μπορεί να συμβάλει στην προστασία των νεφρών και του ήπατος. Αυτά τα δύο ζωτικά όργανα συνεργάζονται για να απομακρύνουν τις τοξίνες και τα απόβλητα από το σώμα. Και τα δύο όργανα είναι απαραίτητα για όλους, ωστόσο, η ενίσχυση της υγείας των νεφρών και του ήπατος μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική για άτομα με διαβήτη. Συνοπτικά,, εάν τα συμπτώματα του διαβήτη δεν διαχειριστούν σωστά, αυτά τα όργανα μπορεί να υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη με την πάροδο του χρόνου.

Μια μελέτη μικρής κλίμακας του 2018 που παρακολούθησε 46 άτομα με διαβήτη τύπου 2 έδειξε ότι, μετά από 90 ημέρες, εκείνοι που κατανάλωναν σησαμέλαιο παρουσίασαν βελτιωμένη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος σε σύγκριση με εκείνους που δεν το έκαναν.

Τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς
Οι σπόροι σουσαμιού έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση καθώς περιέχουν πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά) που ονομάζονται λιγνάνες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του σώματος σας από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και ενδεχομένως μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής νόσου.

Σας βοηθάει να νιώθετε χορτάτοι
Από μόνο του το ταχίνι αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεΐνης και υγιεινών λιπών. Όλα αυτά συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού. Επιπλέον, το ταχίνι αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική αν έχετε αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς που δε σας επιτρέπουν να καταναλώσετε τα αντίστοιχα αλείμματα ξηρών καρπών πχ αμυγδαλοβούτυρο, φυστικοβούτυρο κλπ

Είτε το φτιάξετε dressing για τη σαλάτα σας είτε το αλείψετε σε φρυγανισμένο ψωμί με μπανάνες από πάνω, σίγουρα θα σηκωθείτε από το τραπέζι γεμάτοι ενέργεια και χορτασμένοι.

Το ταχίνι μπορεί να ενισχύσει την υγεία των οστών
Το ταχίνι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο και μαγγάνιο, τα οποία παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία των οστών.

Σπόροι σουσαμιού: Αντικαρκινικές ιδιότητες
Η έρευνα δείχνει ότι δύο κύρια αντιοξειδωτικά του σουσαμιού που ονομάζονται σησαμίνη και σησαμόλη έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, και τα δύο αντιοξειδωτικά θεωρείται ότι επιταχύνουν τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων εκτός από την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του όγκου.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί