Τα τρία λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν τις πετσέτες μπάνιου

Όλοι θέλουν αφράτες και μυρωδάτες πετσέτες μπάνιου αλλά τις περισσότερες φορές, μετά από μερικά πλυσίματα η ποιότητά τους παρατηρούμε ότι χαλάει.

Υπάρχουν ωστόσο, κάποια λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τα οποία καταστρέφουν ουσιαστικά τις πετσέτες μας.

Ειδικότερα:

  1. Πολύ απορρυπαντικό

Ναι μεν οι πετσέτες θέλουν συχνό πλύσιμο αλλά όχι πάρα πολύ απορρυπαντικό. Όσο απορρυπαντικό κι αν βάλετε δεν πρόκειται οι πετσέτες σας να γίνουν πιο απαλές και αφράτες, γι’ αυτό φροντίζετε να βάζετε τη συνιστώμενη ποσότητα. Το ίδιο ισχύει και με το μαλακτικό και αυτό που ισχύει μάλιστα είναι ότι δεν πρέπει να μπαίνει σε κάθε πλύση αλλά πιο αραιά.

  1. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν διπλωμένες

Αν διπλώνετε τις πετσέτες και τις κρεμάτε μετά το ντους για να στεγνώσουν, κάνετε λάθος. Η υγρασία τις καταστρέφει και οδηγεί στο να αυξάνεται η μούχλα και τα βακτήρια στο εσωτερικό τους. Η καλύτερη λύση να τις κρεμάτε ανοιχτές.

  1. Δεν της τινάζουμε μετά το πλύσιμο

Ξέρατε ότι αφού τις βγάλετε από το πλυντήριο πρέπει να τις τινάξετε; Κι όμως με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε στο να παραμένουν αφράτες για πολύ περισσότερο όπως επίσης να στεγνώνουν όντας αφράτες.

(με πληροφορίες από baby. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί