«Υπάρχει μια πολύ βραδεία αποκλιμάκωση της επιδημίας όπως φαίνεται από τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό οφείλεται στην απόδοση του lockdown», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Σύψας είπε ότι τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμη, καθώς όσον αφορά τις νοσηλείες και τους αθανάτους η αποκλιμάκωση είναι πιο αργή.
Το άνοιγμα σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία άρα και μεγαλύτερη διασπορά, όπως εξήγησε και προσέθεσε ότι το κρύο οδηγεί σε αύξηση της επιδημίας.
«Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε. Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown» διευκρίνισε ο Λοιμωξιολόγος και επεσήμανε ότι δεν έχουμε επιλογές.
Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σύψας ξεκαθάρισε ότι «αν παρατηρηθούν συνωστισμοί θα ανακληθεί το μέτρο του click away».
Ρεβεγιόν
Στις φετινές γιορτές ο κ. Σύψας τόνισε ότι «δεν πρέπει να έχουμε καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Του χρόνου θα έχουμε καλύτερα Χριστούγεννα.»
Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να μη φτάσουμε στον Ιανουάριο και δούμε τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου από τη διασπορά.
«Με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα», επεσήμανε.
Σχολεία
«Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά», είπε ο κ. Σύψας, αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα.
«Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία.»
Εκκλησίες
«Η εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις. Πρέπει να κάνει το καθήκον της», είπε ο Λοιμωξιολόγος και συμπλήρωσε πως «τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία».
Ο κ. Σύψας τόνισε ότι «πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα. Προέχει η δημόσια υγεία. Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο.»
(Από skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Καμπανάκι για τις καρδιαγγειακές παθήσεις – 6 στις 10 γυναίκες προβλέπεται να πάσχουν από αυτές ως το 2050!
- Το πρώτο ουκρανικό στρατιωτικό εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί στη Βρετανία
- «Βόμβες» Σαμαρά: «Δυνητική εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων – Αυτά δεν είναι “ήρεμα νερά”»
- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία
- «Γιατί δείχνετε εργαζόμενους σαν καταδότης;»: Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου-Μαρκόπουλου στη Βουλή
- Σάλος με καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για περιστατικό οπλοφορίας δικηγόρου μέσα σε δικαστήριο
- Νέα συνάντηση για το Ουκρανικό στην «καρδιά» της Ευρώπης
- Καθ’οδόν προς το Ισραήλ ο Ινδός πρωθυπουργός
- Ρέθυμνο: Μία σύλληψη για ναρκωτικές ουσίες, όπλα και πυροτεχνήματα
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων









