«Το καλοκαίρι πιστεύω θα έχουμε και το φάρμακο» τόνισε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.
«Ασθενείς που είναι στο νοσοκομείο θα πάρουν το φάρμακο ενδοφλέβια για 10 ημέρες και φαίνεται ότι αυτή η θεραπεία επιταχύνει την ανάρρωση του ασθενούς δηλαδή μένει στο νοσοκομείο πολύ λιγότερες μέρες αν δεν έπαιρνε το φάρμακο» υπογράμμισε ο ίδιος.
Αναφορικά με το εμβόλιο σημείωσε πως «πιστεύω ότι θα το έχουμε σε ένα χρόνο»
Διακοπές Ιούλιο – Αύγουστο
«Ακόμα και το καλοκαίρι ο κορωνοιος θα είναι μαζί μας και θα υπάρχουν κρούσματα σποραδικά» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας σε σχέση με τις διακοπές μας το καλοκαίρι. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όπου έχουμε κρούσματα π.χ ξενοδοχεία ή δομες κλπ θα τα κλείνουμε. Τα μέτρα όμως θα είναι πιο στοχευμένα γιατί θα έχουμε περισσότερα τεστ και έτσι θα μπορούμε να κάνουμε νωρίτερα διάγνωση και ιχνηλάτηση και να απομονώνουμε ένα κομμάτι που ίσως να είναι επικίνδυνο και να αφήνουμε την υπόλοιπη δομή να λειτουργεί».
Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε είναι ασφαλές να πηγαίνουμε και να κάνουμε το μπάνιο μας καθώς είναι δύσκολο να κολλήσεις γιατί υπάρχει ο ήλιος, ο αέρας, οι αποστάσεις δεν θα είναι οι ίδιες.
Κινητές μονάδες ΕΟΔΥ – Χαρτογράφηση κρουσμάτων
«Υπάρχει ένα σχεδιασμένο δείγμα ατόμων που θα γίνει το τεστ έτσι ώστε να έχουμε ένα στατιστικό δείγμα για να γνωρίζουμε την έκταση του ιού στην χώρα. Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση κρουσμάτων το καλοκαίρι επεσήμανε ο κ. Σύψας
Χρήση μάσκας
«Όταν παραβιάζεται ο κανόνας των 2 μέτρων τότε φοράμε μάσκα» τόνισε ο ίδιος αναφορικά με την χρήση της μάσκας.
Τεστ
Η Ελλάδα πλέον μπορεί να κάνει έως και 40.000 τεστ την βδομάδα, επομένως θα γίνεται το τεστ οπουδήποτε, ακόμα και στο νησί τόνισε ο κ. Σύψας.
skai.gr/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνελήφθη ο δράστης του διπλού φονικού στη Φοινικούντα Μεσσηνίας
- Γάλλος πρωθυπουργός: Αναστέλλεται η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2027
- Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι! Αυτό κάνουν σήμερα στην έρημο Τάκλα Μακάν, vid
- Δ. Παπαστεργίου στο ΕΒΕΑ: Φέρνουμε τη χώρα στη νέα εποχή της καινοτομίας και των τεράστιων ευκαιριών
- Ρουμανία: Ασταμάτητες ροές νατοϊκού υλικού προς την Ουκρανία, vid
- Κ. Τσιάρας: Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα της OLAF οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ο παράξενος “Τριχωτός Βάτραχος” που βγάζει νύχια για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του
- Πράσινο φως από την Κομισιόν στο 6ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας, ύψους 2,44 δισ. ευρώ
- Ερντογάν: Η διπλωματία που έχουμε αναπτύξει με τον Τραμπ είναι πολύ σημαντική
- Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Καμία παρέμβαση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΠΕΚΕΠΕ