Σοκ! Πήγε στο νοσοκομείο γιατί είχε βραχνιάσει και είδαν βδέλλα μέσα στον λαιμό του

Ένας Βιετναμέζος ο οποίος άρχισε να αισθάνεται ενοχλήσεις στο λαιμό και να μιλάει με βραχνή φωνή ανακάλυψε ότι είχε μια βδέλλα μήκους 6 εκατοστών που ρουφούσε αίμα από το λαιμό του!

Ο 53χρονος Βιετναμέζος που υπέφερε από αυτά τα συμπτώματα όταν άρχισε να φτύνει αίμα, συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα από ό,τι φαίνονταν. Αρχικά, προσπάθησε να εντοπίσει ο ίδιος την αιτία, ανοίγοντας το στόμα του και κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αλλά δεν μπορούσε να δει πολλά πράγματα εκτός από αυτό που έμοιαζε με μια καφέ μάζα στο πάνω μέρος του λαιμού του. Ο άνδρας πανικοβλήθηκε και ζήτησε αμέσως επαγγελματική ιατρική βοήθεια- έτσι έμαθε ότι είχε μια βδέλλα κολλημένη στο λαιμό του.


Σύμφωνα με το odditycentral. com όταν ο άνδρας έφτασε στο Εθνικό Νοσοκομείο Ενδοκρινολογίας στο Ανόι παραπονούμενος για ενοχλήσεις στο λαιμό και φτύνοντας περιστασιακά αίμα, οι γιατροί πραγματοποίησαν ενδοσκόπηση που αποκάλυψε μια βδέλλα μήκους 6 εκατοστών προσκολλημένη σταθερά στο λαιμό του, ακριβώς κάτω από τη γλωττίδα κοντά στην τραχεία. Τέτοιες ανακαλύψεις δεν είναι ανήκουστο φαινόμενο – ένας άλλος Βιετναμέζος έγινε πρωτοσέλιδο στην επικαιρότητα το 2019 για τον ίδιο λόγο – αλλά θεωρούνται εξαιρετικά σπάνιες.

Πώς μπορούν να εισέλθουν οι βδέλλες στον οργανισμό μας

Οι βδέλλες συνήθως καταφέρνουν να μπουν στο ανθρώπινο σώμα λόγω έλλειψης σωστής υγιεινής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 53χρονος άνδρας είπε στους γιατρούς ότι είχε τραυματιστεί στο χέρι του ενώ χειριζόταν μια ποντικοπαγίδα περίπου ένα μήνα πριν. Βγήκε έξω και μάζεψε φαρμακευτικά φυτά, τα έβαλε στο στόμα του και τα μάσησε σε μια πάστα που εφάρμοσε στην πληγή του.

Το χέρι του ήταν μια χαρά, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι βάζοντας τα άπλυτα φύλλα στο στόμα του, επέτρεψε σε μια μικροσκοπική βδέλλα να μπει στο σώμα του. Συνήθως είναι μικροσκοπικές, αλλά τρέφονται συνεχώς με αίμα και μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα.

Για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις, οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να αποφεύγουν τις μολυσμένες πηγές νερού και τα βρώμικα φύλλα όταν βρίσκονται στη φύση.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί