• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σοκ: Ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει ακόμα και για 20 χρόνια υπό ορισμένες συνθήκες! Τί να προσέχουμε;

Σοκ: Ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει ακόμα και για 20 χρόνια υπό ορισμένες συνθήκες! Τί να προσέχουμε;

Κινέζος επιδημιολόγος από την Κίνα τονίζει ότι ο κορωνοϊός δεν φοβάται το κρύο - Μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 20 χρόνια σε θερμοκρασίες 20 βαθμών υπό το μηδέν!

Στην προειδοποίηση πως πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τα κατεψυγμένα τρόφιμα, καθώς ο κορωνοϊός μπορεί να αντέξει ακόμα και 20 χρόνια σε θερμοκρασίες που φτάνουν του -20 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, προχώρησε Κινέζα επιδημιολόγος.

«Ο ιός COVID-19 είναι ξεχωριστός, δεν φοβάται το κρύο και μπορεί να επιβιώσει για αρκετούς μήνες σε θερμοκρασία -4 ° C βαθμούς και έως και 20 χρόνια στους -20 ° C. Αυτό εξηγεί γιατί αυτός ο ιός έχει επανειλημμένα ανακαλυφθεί σε αγορές ψαριών και θαλασσινών, ανάμεσα σε μεγάλες ποσότητες προϊόντων που φυλάγονται σε ψυγεία. Ο ιός μπορεί να διασχίσει τα σύνορα» ανέφερε στον ιστότοπο ειδήσεων Zhongguo Xinwen Wang, η επιδημιολόγος Λι Λαντζουάν.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, αφού ο ιός μπορεί να επιβιώσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, τα τελωνεία θα πρέπει να ενισχύσουν τους ελέγχους στα κατεψυγμένα προϊόντα, ενώ θα πρέπει να παρακολουθούν τα εισαγόμενα προϊόντα των οποίων τα δείγματα έχουν διαγνωστεί θετικά για κορωνοϊό.

Όπως σημείωσε ωστόσο η Λι Λαντζουάν, «Δεν υπάρχει ζήτημα παράλειψης ελέγχων ή μέτρων πρόληψης και επιδημιολογικού ελέγχου στον τομέα της μεταφοράς κατεψυγμένων αντικειμένων».

Πρόσθεσε ότι οι τελωνειακές δραστηριότητες θα έχουν μεγάλη σημασία και ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν προληπτικά μέτρα και μέτρα ελέγχου, κατά των προϊόντων που εισέρχονται στη χώρα ως εισαγόμενα εμπορεύματα.

Νέα κρούσματα σε αγορά του Πεκίνου

Σημειώνεται πως σημειώθηκε νέα έξαρση του κορωνοϊού κατά τις τελευταίες ημέρες, στην αγορά Σινφαντί στο νότιο Πεκίνο, η οποία έκλεισε, μετά τον εντοπισμό 79 κρουσμάτων σε τέσσερις ημέρες.

Ο εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών δήλωσε στις 15 Ιουνίου πως, ο κίνδυνος εξάπλωσης ήταν πολύ υψηλός. Η Κίνα ανακοίνωσε την προηγούμενη μέρα 57 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού.

Ένας πρώην επιδημιολόγος από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας είχε προηγουμένως δηλώσει πως, το Πεκίνο δεν θα γίνει «δεύτερο σπίτι όπως η Γουχάν», ενώ σημείωσε πως υπάρχει μέτριος κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα επιδημίας.

Την ίδια ώρα, ο νέος κορωνοϊός εντοπίστηκε σε κοπή εισαγόμενου σολομού, σε αγορά του Πεκίνου, αν και ένας Κινέζος εμπειρογνώμονας έχει ήδη πει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία ότι αυτό το ψάρι μπορεί να μεταδώσει τον ιό.


sputnik/photo pexels


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •