Σε ΦΙΑΣΚΟ καταλήγει ο “προσωπικός γιατρός”! Πλεύρης: “Μπαίνουν στον πάγο τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ”

Άλλος ένας τραγέλαφος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πίσω πάνε χρονικά τα περιβόητα πρόστιμα για τους πολίτες που από 1η Οκτωβρίου δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του “Προσωπικού Γιατρού”.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε σε σημερινή παρέμβασή του στην κρατική τηλεόραση ο Υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας ουσιαστικά σε μία ομολογία ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.

Ενδεικτικό του μεγέθους του φιάσκου είναι ο αριθμός των πολιτών σε συνάρτηση με εκείνων των γιατρών που έχουν εγγραφεί στο σύστημα:

3,8 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι πολίτες για….μόλις 3.200 γιατρούς!!! ΤΡΕΛΟ!

«Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα».

Κοινώς πρόστιμα…ΓΙΟΚ, τουλάχιστον σε πρώτη φάση!

Ακόμα και σε μεγαλουπόλεις όπως είναι η Αθήνα υπάρχουν χιλιάδες παράπονα από πολίτες που δεν βρίσκουν στο σύστημα κανέναν ελεύθερο γιατρό και αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα!

Θυμίζουμε πως από 1η Οκτωβρίου οι πολίτες που δεν είχαν προσωπικό γιατρό θα πλήρωναν 10% παραπάνω συμμετοχή σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις. Από 1/1/23 θα πλήρωναν άλλο ένα 10%.

«Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς», απάντησε ο Πλεύρης στην κριτική που του ασκήθηκε για τις μειωμένες εγγραφές, αποκαλύπτοντας πως η πλατφόρμα θα ανοίξει και για άλλες ειδικότητες πλην των παθολόγων.

Ωστόσο επειδή η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι με τις ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΗΣ δεν το βάζει εύκολα κάτω, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν για την εξέλιξη του λεγόμενου “προσωπικού γιατρού”.

(φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί