Σε επίπεδα ρεκόρ η έλλειψη φαρμάκων στις ΗΠΑ! Σχέδια για να μειώσουν την εξάρτηση από Ινδία και Κίνα 

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν έλλειψη ρεκόρ φαρμάκων για την καταπολέμηση του καρκίνου και άλλων απειλητικών για τη ζωή ασθενειών λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και διακοπής λειτουργίας της παραγωγής, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

Τα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου είναι μεταξύ των εκατοντάδων στη λίστα έλλειψης, η οποία περιλαμβάνει επίσης φάρμακα για χειρουργική επέμβαση καρδιακής παράκαμψης, αντιβιοτικά και παιδικό Tylenol, ανέφερε η έκθεση.

Οι γενικές μορφές χημειοθεραπείας για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, του μαστού, της ουροδόχου κύστης και των ωοθηκών έχουν επίσης εντείνει τις ανησυχίες, πρόσθεσε η έκθεση. Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Τζον Χόπκινς, Αμάντα Φέιντερ, χαρακτήρισε την κατάσταση «έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία» υπό το φως του αριθμού των χημειοθεραπευτικών παραγόντων που αντιμετωπίζουν ελλείψεις, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο εξετάζουν την παραπαίουσα αγορά γενόσημων φαρμάκων, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 90 τοις εκατό των εγχώριων συνταγών, αναφέρει η έκθεση. Η κυβέρνηση Μπάιντεν συγκέντρωσε επίσης μια ομάδα για να μειώσει τη μεγάλη εξάρτηση της αλυσίδας εφοδιασμού φαρμακευτικών προϊόντων από φάρμακα και συστατικά φαρμάκων από την Ινδία και την Κίνα, προστίθεται στην έκθεση.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί