Όπως είπε ο καθηγητής οι νέες μεταλλάξεις τον ανησυχούν πολύ, κυρίως για τον αυξημένο ρυθμό μετάδοσης. Αυτή τη στιγμή ο δείκτης θετικότητας είναι περίπου στο 2,1.
Ο αριθμός κρουσμάτων είναι λίγο αυξημένος, όμως δεν έχουμε υπερβολική αύξηση. Η αύξηση αυτή οφείλεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε συνδυασμό με τα σχολεία και ελάχιστα στα μεταλλαγμένα στελέχη, είπε ο κ. Σαρηγιάννης.
Σύμφωνα με τον καθηγητή η εικόνα της επιδημίας δείχνει μια αυξητική πορεία, όπως την πρώτη με δεύτερη βδομάδα του Οκτωβρίου, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown.
Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων είπε ότι θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν, αλλά πρέπει η επιτροπή να το ξαναδεί το θέμα, καθώς είναι σημαντικό να γίνονται τεστ.
«Είναι σημαντικό να μπορούμε να ανιχνεύσουμε τη βρετανική μετάλλαξη», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στις ΜΕΘ και να έχουμε πάνω από 500 διασωληνωμένους ξανά.
(skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θύμισε απόδραση…Prison Break: Γυναίκα το έσκασε από περιπολικό φορώντας χειροπέδες!
- Δραματικό ΒΙΝΤΕΟ! Πήρε φωτιά ο κινητήρας αεροσκάφους, φώναζαν οι επιβάτες
- Το βίντεο του Λευκού Οίκου για την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου
- Ο Νετανιάχου θεωρεί πως έχουν επιτευχθεί οι μισοί και πλέον στόχοι του πολέμου εναντίον του Ιράν
- Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έγινε…διδάκτορας στην Ιρλανδία! vid
- Σαν σήμερα 31 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αντίστροφη μέτρηση για το Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται
- Για τον ΥΠΕΞ του Ιράν Αραγτσί, είναι «καιρός» η Σαουδική Αραβία να διώξει τον στρατό των ΗΠΑ από το έδαφός της
- Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει η Τρίτη 31/3 – Έρχεται η κακοκαιρία Erminio
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Μαρτίου









