Σαλμονέλα: Ποια είναι τα συμπτώματα και ποιο λαχανικό ευθύνεται για την έξαρση στις ΗΠΑ

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ έχουν λάβει αναφορές για 162 άτομα που νόσησαν από σαλμονέλα στην Ουάσινγκτον και 25 Πολιτείες

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι, ωστόσο 54 άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι παρτίδες αγγουριών μπορεί να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα, με αποτέλεσμα να μολύνονται οι άνθρωποι. Σύμφωνα με τα CDC, oι δοκιμές εντόπισαν σαλμονέλα σε δείγμα αγγουριού, αλλά διεξάγονται περαιτέρω δοκιμές για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος που προκαλεί την ασθένεια των ανθρώπων.


Τα CDC συμβουλεύουν τους Αμερικανούς να μην τρώνε αγγούρια που έχουν ανακληθεί και κανονικά δε θα έπρεπε να κυκλοφορούν στην αγορά.
«Εάν αγοράσατε πρόσφατα αγγούρια και τα έχετε στο σπίτι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα από το οποίο τα αγοράσατε για να διαπιστώσετε εάν είναι από αυτά που έχουν ανακληθεί. Εάν δεν μπορείτε να το διαπιστώσετε, μην τα φάτε. Πλύνετε τα αντικείμενα και τις επιφάνειες που μπορεί να έχουν αγγίξει τα αγγούρια χρησιμοποιώντας ζεστό σαπουνόνερο ή βάλτε τα στο πλυντήριο πιάτων», σημειώνει η υγειονομική αρχή σε ενημέρωσή της.

Συμπτώματα σαλμονέλας

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται από σαλμονέλα παρουσιάζουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι. Τα συμπτώματα ξεκινούν συνήθως 6 ώρες έως 6 ημέρες μετά την κατάποση του μικροβίου.

Σύμφωνα με τα CDC, οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μετά από 4 έως 7 ημέρες. Ορισμένοι άνθρωποι, ωστόσο, ιδιαίτερα τα παιδιά κάτω των 5 ετών, οι ενήλικες 65 ετών και άνω και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρές ασθένειες και να χρειάζονται ιατρική περίθαλψη ή νοσηλεία.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί