Οι συνήθειες των έξυπνων ανθρώπων: Χρησιμοποιούν τα Social Media; Έχουν φίλους; (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Τα Social Media (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης), πλέον αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας. Πολλοί άνθρωποι, ξυπνάνε και κοιμούνται με μια έξυπνη συσκευή στο χέρι. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές, (smartphones, tablets Κλπ), όχι για να ενημερωθούν αλλά για να ξοδέψουν τον χρόνο τους, μαζί με τους δεκάδες διαδικτυακούς τους φίλους.

Σύμφωνα με πολλούς όμως, η συνήθεια αυτή δεν είναι καλή, ούτε για την σωματική αλλά ούτε και για την ψυχική υγεία. Όταν όλη την ημέρα το μυαλό γεμίζει με ανούσιες πληροφορίες, μετά (το μυαλό) δεν έχει….χώρο για τις σημαντικές (πληροφορίες) και αυτό δεν χρειάζεται να αποδειχθεί, αφού είναι κάτι που το βλέπουμε να συμβαίνει καθημερινά.

Δυστυχώς για όλους μας, η υπερβολική χρήση αυτών των μέσων, δημιουργεί πολλά θέματα. Η συμπεριφορά μας αλλάζει προς το χειρότερο και ο κοινωνικός μας περίγυρος, εξαφανίζεται ή μάλλον τον εξαφανίζουμε εμείς οι ίδιοι.

Οι κύριες συνήθειες, των έξυπνων ανθρώπων:

  • Οι έξυπνοι άνθρωποι, δεν ξοδεύουν πολλές ώρες στα Social Media, εκτός και αν αυτό το απαιτεί η δουλειά τους.
  • Δεν έχουν πολλούς φίλους, διότι δεν έχουν την ανάγκη να έχουν διαδικτυακές συναναστροφές με δεκάδες άτομα, τα οποία δεν βλέπουν ποτέ από κοντά. Πολλές φορές ούτε διαδικτυακές συναναστροφές έχουν μαζί τους, αφού οι περισσότεροι ιντερνετικοί φίλοι, είναι διακοσμητικοί και απλά γεμίζουν των κατάλογο με τις επαφές.
  • Για αυτούς τους ανθρώπους, δεν έχουν νόημα οι κοινοποιήσεις, αφού θεωρούν ότι η ζωή τους ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς και όχι στους υπόλοιπους.

Μετά από όλα αυτά που διαβάσατε λοιπόν, τι γνώμη έχετε για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

Σημείωση

Δεν είναι κακό οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, για την εργασία τους ή για να διατηρούν επαφές με άτομα τα οποία, βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί (στα αγγλικά):

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu