• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έρευνα δείχνει, ότι ο μέσος άνθρωπος, μπορεί να αναγνωρίσει, 5000 πρόσωπα – Μαντέψτε, πόσα «πρόσωπα» τον κυβερνούν (Βίντεο)

Έρευνα δείχνει, ότι ο μέσος άνθρωπος, μπορεί να αναγνωρίσει, 5000 πρόσωπα – Μαντέψτε, πόσα «πρόσωπα» τον κυβερνούν (Βίντεο)

Για να καταλάβει κανείς, ποιοι κάνουν κουμάντο σε αυτό τον κόσμο, δεν χρειάζεται να μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Αρκεί να σκεφτεί κάτι πολύ απλό και λογικό. Ο καθένας, όσο ζει βλέπει πολλούς ανθρώπους, είτε τυχαία, είτε επειδή το επιδιώκει αυτός ή οι άλλοι.

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να αναγνωρίσει γύρω στα 5.000 πρόσωπα, από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους έως διασημότητες και αγνώστους που συναντά τυχαία, ενώ όσοι έχουν παραπάνω ικανότητες σε αυτό τον τομέα, μπορούν να αναγνωρίσουν και να θυμούνται έως 10.000 πρόσωπα (ΟΥΑΟΥ, που θα έλεγε και ο κύριος Βαρουφάκης!).

Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κάνουν μια τέτοια εκτίμηση με βάση στοιχεία.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Βρετανοί ψυχολόγοι έπειτα από πειράματα με μια ομάδα 25 εθελοντών, στους οποίους δόθηκε περιθώριο μιας ώρας για να καταγράψουν όσα περισσότερα πρόσωπα μπορούσαν από την προσωπική ζωή τους και άλλη μια ώρα για να κάνουν το ίδιο με διάσημα πρόσωπα πολιτικών, καλλιτεχνών κ.α.

Σε πολλές περιπτώσεις οι συμμετέχοντες θυμούνταν το πρόσωπο κάποιου αλλά όχι το όνομά του. Για τον λόγο αυτό, στη συνέχεια, οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες 3.441 διασημοτήτων.

Σημείωση: Κρατείστε αυτή την πληροφορία, γιατί θα την αναλύσουμε παρακάτω!!!!

Ως αναγνώριση προσώπου θεωρήθηκε η αναγνώριση τουλάχιστον δύο διαφορετικών φωτογραφιών του ίδιου προσώπου (π.χ. του Μπαράκ Ομπάμα ή του Τομ Κρουζ). Τελικά, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικ Μπέρτον του Πανεπιστημίου της Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας “Proceedings of the Royal Society B”, της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το “Science” και τη «Γκάρντιαν», διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν από 1.000 έως το πολύ 10.000 πρόσωπα, με τους περισσότερους να κινούνται στο μέσο όρο (5.000 πρόσωπα).

Είναι φανερό ότι μερικοί άνθρωποι είναι πολύ καλύτεροι από ό,τι άλλοι στο να αναγνωρίζουν και να θυμούνται πρόσωπα. Μάλιστα, εκτιμάται ότι περίπου δύο άνθρωποι στους 100 (το 2% του γενικού πληθυσμού) πάσχουν λίγο-πολύ από προσωποαγνωσία, δηλαδή σχεδόν πλήρη αδυναμία αναγνώρισης άλλων προσώπων.

Τι μας δείχνει η παραπάνω έρευνα

Πάνω-κάτω ο μέσος άνθρωπος, μπορεί να αναγνωρίσει 5000 πρόσωπα ΑΛΛΑ:

Δεν ξέρει τα ονόματα όλων αυτών των άγνωστων ανθρώπων. Ξέρει όμως τα ονόματα, των διάσημων και των πολιτικών. Θεωρεί δηλαδή το μυαλό, ότι οι πολιτικοί, οι διάσημοι, οι αθλητές κλπ, είναι πρόσωπα που ξεχωρίζουν.

Γιατί ξεχωρίζουν όμως;

Η τηλεόραση δεν μας τους δείχνει συνήθως;;;

Ακόμα μια θεωρία η οποία είναι πέρα για πέρα αληθινή, δυστυχώς για την ελευθερία μας:

Η ισχυρή μειοψηφία, κυβερνά τον πλανήτη αυτή την στιγμή. Αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει στην κυριολεξία, αφού ελέγχει τον Παγκόσμιο πλούτο και γενικότερα την Παγκόσμια οικονομία.

Αυτούς τους λίγους λοιπόν, μας τους έχουν υποδείξει και μας είπαν ότι μας κυβερνούν. Σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού, είναι λίγοι. Τι είναι λοιπόν αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν;

Έχουν μάθει να χειρίζονται τις λαϊκές μάζες. Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι της καθημερινότητας μας. Σε μεγάλο βαθμό, έχουν καταφέρει να εισβάλουν ακόμα και μέσα στην ψυχοσύνθεση μας, μέσω των διάφορων εκπομπών και τηλε-ριάλιτι που όλα τα κανάλια, σε όλο τον πλανήτη, έχουν φροντίσει να δείχνουν.

Που καταλήγουμε:

Από τα 5000 άτομα που μπορεί να αναγνωρίσει ο μέσος άνθρωπος, σημασία για αυτόν έχουν μόνο, τα άτομα εκείνα, που τα αφεντικά ΘΕΛΟΥΝ. Βλέπουμε λοιπόν, ότι οι λίγοι επιβάλουν τις ιδέες τους στους πολλούς και οι πολλοί..βόσκουν αμέριμνοι και απλά ζούνε απλά για να ζούνε και όχι για να προσπαθήσουν να καταλάβουν τον μεγάλο γρίφο της ζωής, ο οποίος είναι αυτός:

Ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξης μας;

Δείτε οπωσδήποτε, το βίντεο που ακολουθεί