Μια σκέψη-ελεύθερη ζωή

Πώς να μειώσετε το στρές και να αυξήσετε τη χαρά.

Φανταστείτε ότι έχετε ένα φίλο, – τον Μπίλ. Ενώ σας αρέσει η παρέα του, πολλές φορές γίνεται ανυπόφορος. Σας ακολουθεί όλη την ημέρα, να σας μιλάει ασταμάτητα. Ξυπνάτε το πρωί, και και σας φωνάζει, πηγαίνετε στην δουλειά και είναι πάλι εκεί. Ακόμη και όταν πηγαίνετε για ύπνο σας κρατά ξύπνιο με τη φλυαρία του. Μερικές φορές η φωνή του είναι δυνατή, και άλλες φορές είναι ένας ψίθυρος. Μερικές φορές τα λόγια του Bill έχουν νόημα, ενώ άλλες φορές λέει ακαταλαβίστικες ανοησίες.
Πόσο καιρό νομίζετε ότι θα μπορούσατε να αντέξετε τη φωνή του Bill; Μία ώρα; Μια μέρα; Μια εβδομάδα;
Αν είστε σαν κι εμένα, η σκέψη και μόνο ότι θα πρέπει να φιλοξενήσω κάποιον σαν τον Bill είναι σκέτη απελπισία.
Άν σας έλεγα ότι οι περισσότεροι από εμάς φιλοξενούμε τον Μπίλ στη ζωή μας πώς θα σας φαινόταν; Αυτή η φωνή μέσα μας μας κρίνει, και μας δικάζει όλη την ημέρα. Υπάρχουν κακές και καλές αποκλίσεις και σε ό, τι λέει.
Πολλές φορές σας δίνει καλές σκέψεις για κάποιον που αγαπάτε, έναν προορισμό διακοπών, κάτι που πραγματικά θέλετε να αποκτήσετε και να προσφέρετε.
Οι κακές σκέψεις που προκύπτουν σας προβληματίζουν και σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα. Ίσως σκέφτεστε κάποιον που σας έχει βλάψει, το άγχος στο χώρο εργασίας, ή ένα μεγάλο φόβο που έχετε.
Οπωσδήποτε θέλουμε περισσότερο τις καλές σκέψεις. Η συνεχής φλυαρία του μυαλού, μας πάνε μακριά σε κακές σκέψεις που μας φθείρουν υπερτονίζοντας και εξωτερικεύοντας την άσχημη πλευρά μας .
Η σταθερή ροή των αρνητικών σκέψεων είναι ανθυγιεινή για μας, για τους λόγους που ίσως γνωρίζετε ήδη. Αλλά ακόμη και οι θετικές σκέψεις έχουν μια αρνητική πλευρά. Ενώ μπορεί να φαίνονται ακίνδυνες, η αλήθεια είναι ότι μας προκαλούν πολλές φορές θλίψη.
Όταν οι καλές σκέψεις είναι κακές
Είτε έχουμε μια φιλοδοξία, ή εξακολουθούμε να την παλεύουμε, όπως μια σχέση, μια δουλειά, ή μια σοβαρή απόφαση , ακριβώς στη στροφή μας βρίσκει ο φόβος.
Ο φόβος της απώλειας για κάτι που έχουμε, ή ο φόβος ότι δεν θα έχουμε αυτό που θέλουμε.
Για παράδειγμα, μπορεί να φοβάστε την απώλεια ενός αγαπημένου σας προσώπου, ή την απόλυση από τη δουλειά σας. Ίσως ο καταπληκτικός προορισμός των διακοπών σας,πλησιάζει στο τέλος του.
Είτε έχουμε κακές, είτε καλές σκέψεις, από τι στιγμή που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα τι επιλογές έχουμε;
Κερδίζοντας τον έλεγχο της ψυχικής σας απεικόνισης
Πώς θα ήταν μια σκέψη ελεύθερης ζωής, χωρίς ένα σταθερό ψυχικό σχολιασμό; Μήπως σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε τις σκέψεις;
Όχι . Δεν μπορούμε να περάσουμε τη ζωή μας χωρίς σκέψη. Στην πραγματικότητα, η ικανότητά μας να σκεφτόμαστε είναι μία από τις μεγαλύτερες νοητικές μας ικανότητες.
Γίνεται πρόβλημα όταν μας κυβερνούν.
Σκεφτείτε το μυαλό μας, όπως ένα σούπερ υπολογιστή ικανό να κάνει εκπληκτικά πράγματα, αλλά τις περισσότερες φορές, ασχολείται με άχρηστες ψυχοφθόρες εργασίες που καταναλώνουν ενέργεια και μας ρίχνουν.
Δυστυχώς, αυτό κάνει η ψυχική σκέψη στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, και μας κρατά μακριά από τη βίωση της παρούσας στιγμής.
Για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τις σκέψεις μας, και όχι το αντίστροφο, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι εκεί. Όταν έχετε ησυχία στο περιβάλλον σας, ευαισθητοποιείτε περισσότερο τη ασυνείδητη νοητική διαδικασία του εγκεφάλου, που συνήθως δρά όλη την ημέρα στο παρασκήνιο, με αυτά που δεν έχετε συνειδητοποιήσει καν ότι υπάρχουν.
Όταν συμβεί αυτό, απλώς παρατηρήστε τον τρόπο σκέψης σας. Στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολο , επειδή οι σκέψεις σας κατακλύζουν και φαίνεται να είναι ατελείωτες, αλλά η δύναμη θέλησης θα τις διαλύσει τελικά.
Την πάροδο του χρόνου, θα αποκτήσετε γνώση πάνω στις σκέψεις σας. Το άγχος θα μειωθεί και θα μπορέσετε να απελευθερωθείτε από τα ψυχικά δεσμά και τη φλυαρία του μυαλού, κάνοντας ανακωχή και ειρήνη στην ψυχή σας.