«Η συνταγή για μια επιτυχημένη ζωή»: Κόλπα που αυξάνουν την ευφυΐα μας (Βίντεο)

Στο άρθρο που ακολουθεί θα μάθετε ψυχολογικά κόλπα που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον κόσμο και τους ανθρώπους.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Είναι δικαίωμα του καθενός να δεχτεί ή να απορρίψει τους ισχυρισμούς που βρήκαμε. Σε κάθε περίπτωση το θέμα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Γεγονός 1ο: Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι, θεωρούν ότι δεν είναι…έξυπνοι. Κατατάσσουν την ευφυΐα τους κάτω από την βάση. Είναι δηλαδή ταπεινοί. Αντιθέτως οι άνθρωποι που δεν έχουν μεγάλη ευφυΐα, θεωρούν τους εαυτούς τους «θεούς». Προσοχή όμως! Ούτε η «ψευτο-ταπεινότητα» είναι καλή, ούτε η «μεγαλομανία» και αυτό είναι κάτι που οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλάβουν. Η γνώση είναι δύναμη! Σύμφωνα με το βίντεο που θα δείτε παρακάτω όμως, η… άγνοια είναι ευλογία (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ).

Γεγονός 2ο: Να θυμάστε ότι πρέπει να θυμάστε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες πάντα, όταν ανακαλούμε μνήμες από το παρελθόν, δεν ταξιδεύουμε σε αυτό αλλά θυμόμαστε την τελευταία φορά που… θυμηθήκαμε.

Γεγονός 3ο: Η δεύτερη γλώσσα. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν σωστές επιλογές, όταν χρησιμοποιούν μια δεύτερη γλώσσα, γίνεται κάτι μαγικό. Μπορούν και παίρνουν καλύτερες αποφάσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή η μητρική μας γλώσσα μας προσφέρει μια «συστημική και λογική σκέψη», ενώ η δεύτερη ενεργοποιεί το υποσυνείδητό μας και τα συναισθήματά μας, ακριβώς επειδή δεν είναι μητρική και μας αναγκάζει να σκεφτούμε περισσότερο τι λέμε.

Γεγονός 4ο: Το τραγούδι μειώνει το άγχος. Όταν τραγουδάμε δυνατά το αγαπημένο μας τραγούδι, συμβαίνει κάτι εκπληκτικό. Ο εγκέφαλός μας εκκρίνει ουσίες που μας χαλαρώνουν και έτσι μας βοηθούν να μειώσουμε το άγχος μας.

Διαλέξαμε μόνο 4 «γεγονότα» και υπάρχει πολύ καλή εξήγηση για αυτό:

Μερικά πράγματα πρέπει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Για αυτό το βίντεο που ακολουθεί θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον με μια μικρή υποσημείωση όμως: Δεν είναι απαραίτητα σωστά τα πάντα και… όπως είπαμε μερικά πράγματα πρέπει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Καλή εξερεύνηση λοιπόν:

Πηγή εικόνας: pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...