Προστατέψτε τα φυτά σας με φυσικά υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατεύσετε τα φυτά σας και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών και παρασίτων στα φύλλα

Το σωστό πότισμα, το κλάδεμα και η λίπανση είναι μερικοί από αυτούς. Τα υγιή φυτά είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από έντομα και ασθένειες που ευθύνονται για τις τρύπες στα φύλλα.

Αν παρόλα αυτά διαπιστώσετε τρύπες στο φύλλωμά τους, τότε το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν έντομα, σαλιγκάρια, κάμπιες ή ακρίδες στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Πιπέρι καγιέν

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Ψιλοκόψετε έναν βολβό σκόρδο και ένα κρεμμύδι και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε σκόνη. Βράζετε το μείγμα σε ένα λίτρο νερό για περίπου μία ώρα, στη συνέχεια στραγγίζετε και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι. Ψεκάζετε με το διάλυμα όλο το φύλλωμα του φυτού.

Εάν οι γυμνοσάλιαγκες είναι ο ένοχος, απλώστε αλεσμένο καφέ ή πλιγούρι βρώμης γύρω από τη βάση των φυτών.


Κουρκουμάς

Τα μυρμήγκια και άλλα παράσιτα δεν « συμπαθούν» τον κουρκουμά. Μπορείτε λοιπόν να ρίξετε μια μικρή ποσότητα κουρκουμά σε σκόνη γύρω από τη βάση και τα φύλλα των φυτών ή να φτιάξετε ένα σπρέι με νερό και να ψεκάσετε με αυτό τα φυτά.

Στάχτη

Η στάχτη είναι ακόμα ένας εύκολος τρόπος για να κρατήσετε μακριά από τα φυτά κυρίως τα σαλιγκάρια. Ρίξτε γύρω από τη ρίζα των φυτών στάχτη, ώστε τα σαλιγκάρια να μην πλησιάσουν καθώς δε θα μπορούν να κινηθούν πάνω της.

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / gardening-guide. wonderhowto. com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί