Το σωστό πότισμα, το κλάδεμα και η λίπανση είναι μερικοί από αυτούς. Τα υγιή φυτά είναι λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από έντομα και ασθένειες που ευθύνονται για τις τρύπες στα φύλλα.
Αν παρόλα αυτά διαπιστώσετε τρύπες στο φύλλωμά τους, τότε το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν έντομα, σαλιγκάρια, κάμπιες ή ακρίδες στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.
Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης
Πιπέρι καγιέν
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Ψιλοκόψετε έναν βολβό σκόρδο και ένα κρεμμύδι και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε σκόνη. Βράζετε το μείγμα σε ένα λίτρο νερό για περίπου μία ώρα, στη συνέχεια στραγγίζετε και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι. Ψεκάζετε με το διάλυμα όλο το φύλλωμα του φυτού.
Εάν οι γυμνοσάλιαγκες είναι ο ένοχος, απλώστε αλεσμένο καφέ ή πλιγούρι βρώμης γύρω από τη βάση των φυτών.
Κουρκουμάς
Τα μυρμήγκια και άλλα παράσιτα δεν « συμπαθούν» τον κουρκουμά. Μπορείτε λοιπόν να ρίξετε μια μικρή ποσότητα κουρκουμά σε σκόνη γύρω από τη βάση και τα φύλλα των φυτών ή να φτιάξετε ένα σπρέι με νερό και να ψεκάσετε με αυτό τα φυτά.
Στάχτη
Η στάχτη είναι ακόμα ένας εύκολος τρόπος για να κρατήσετε μακριά από τα φυτά κυρίως τα σαλιγκάρια. Ρίξτε γύρω από τη ρίζα των φυτών στάχτη, ώστε τα σαλιγκάρια να μην πλησιάσουν καθώς δε θα μπορούν να κινηθούν πάνω της.
(με πληροφορίες από mothersblog. gr / gardening-guide. wonderhowto. com / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









