Προσοχή! Ποια προϊόντα καθαρισμού δεν θα πρέπει ποτέ να αναμειγνύετε

Ορισμένα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το σπίτι δεν πρέπει να τα αναμιγνύετε.


Αν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα καθαριστικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα δεν πρέπει να αναμειγνύονται.

Στην πραγματικότητα, η ανάμειξη διαφορετικών προϊόντων καθαρισμού μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Ας δούμε κάποια από αυτά που πρέπει να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά κι όχι συνδυαστικά:

Χλωρίνη με αμμωνία

Η χλωρίνη και η αμμωνία δημιουργούν χλωραμίνες οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν φτέρνισμα, βήχα, δύσπνοια. Επίσης, ενδέχεται να προκληθεί ερεθισμός στα μάτια ακόμα και στον λαιμό.


Οινόπνευμα με χλωρίνη

Το οινόπνευμα εντριβής είναι εξαιρετικό για να φτιάξετε τα δικά σας απολυμαντικά μαντηλάκια και άλλα καθαριστικά που καταπολεμούν τα μικρόβια. Ωστόσο, αν το αναμίξετε με χλωρίνη τότε εκτίθεστε σε χλωροφόρμιο, χλωροακετόνη και υδροχλωρικό οξύ. Το χλωροφόρμιο μπορεί να προκαλέσει ναυτία και ζάλη ενώ η χλωροακετόνη και το υδροχλωρικό οξύ να ερεθίσουν το δέρμα, τα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα.

Χλωρίνη με ξίδι

Είτε θέλετε να καθαρίσετε το φούρνο είτε να απολυμάνετε επιφάνειες, το ξίδι είναι ένα αποτελεσματικό, φυσικό καθαριστικό. Ωστόσο, αν το αναμίξετε με χλωρίνη, απελευθερώνεται αέριο χλώριο το οποίο είναι τοξικό.


Υπεροξείδιο του Υδρογόνου με ξίδι

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν λείπει από τα κιτ πρώτων βοηθειών. Είναι επίσης ένα από τα πιο εύχρηστα χημικά που χρησιμοποιούνται στη καθαριότητα του σπιτιού λόγω των καθαριστικών και απολυμαντικών ιδιοτήτων του. Εφόσον το αναμίξετε με ξίδι, δημιουργείται υπεροξικό οξύ, το οποίο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, τα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα.

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr – hgtv. ca / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί