Προσοχή: Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας

Πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια σας πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι; Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο το πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων στο πλυντήριο είναι απαραίτητο.

Οι περισσότεροι από εμάς πλένουμε τα καινούργια σεντόνια προκειμένου να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια φρέσκια μυρωδιά για έναν πιο άνετο ύπνο. Παρόλο που αυτό είναι καλή πρακτική, πιθανόν είναι καλύτερο να αυξήσετε τη θερμοκρασία για να έχετε έναν πιο βαθύ καθαρισμό.


Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια – Ο απρόσμενος κίνδυνος
Οι ειδικοί στον καθαρισμό προειδοποιούν ότι στα σεντόνια μπορεί να υπάρχουν έντομα και αυγά εντόμων και σίγουρα δεν θέλετε να μεταφέρετε αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα στο κρεβάτι σας.

Μια πρώην εργαζόμενη σε βιοτεχνία λευκών ειδών προειδοποίησε ότι εκεί που συσκευάζονται τα σεντόνια «δεν είναι τα πιο καθαρά μέρη».

Τα καινούργια σεντόνια μπορεί να έχουν αποθηκευτεί σε αποθήκες ή να έχουν μεταφερθεί σε συνθήκες όπου τα έντομα θα μπορούσαν δυνητικά να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Αν και σπάνιο, έντομα όπως μυρμήγκια, σκαθάρια ή ακόμα και κοριοί μπορούν να εισέλθουν στη συσκευασία ή στις αποθηκευτικές μονάδες.

Έντομα ή τα αυγά τους μπορεί να μπουν κατά λάθος στη συσκευασία των σεντονιών κατά τη διάρκεια της κατασκευής ή της συσκευασίας. Ειδικοί στον καθαρισμό τονίζουν ότι πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια που αγοράζετε για να αποφύγετε τον κίνδυνο να μεταφερθούν διάφορα έντομα στο κρεβάτι σας.

Η Lorraine Williamson επεσήμανε ότι «δεν πιστεύει ότι δεν υπάρχουν έντομα» σε καινούργια σεντόνια, επομένως τα πλένει πάντα πριν τα τοποθετήσει στο κρεβάτι. «Τα εργοστάσια δεν είναι από τα πιο καθαρά μέρη, δούλεψα σε αυτά για πολλά χρόνια», πρόσθεσε η Elaine Goulding-Hughes.

«Τα πατώματα δεν σφουγγαρίζονται κάθε βράδυ. Η σκόνη και η βρωμιά είναι πάντα εκεί. Δεν ξέρετε πού βρέθηκαν μέσα στο εργοστάσιο», πρόσθεσε η Beryl Carrington.

Η Sharon Miller πρόσθεσε ότι τα σεντόνια «δεν τα αισθάνεται δικά της μέχρι να τα πλύνει».

Ωστόσο, δεν είναι τα έντομα ο μόνος λόγος που πρέπει να ανησυχείτε. Τα καινούργια σεντόνια συχνά περιέχουν υπολείμματα από τη διαδικασία κατασκευής, όπως χημικές ουσίες, βαφές και υλικά φινιρίσματος. Εκτός από την εξάλειψη των εντόμων, το πλύσιμο τους βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των υπολειμμάτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας μαλακτικό, απορρυπαντικό και ενισχυτικά αρώματος για να πλύνετε τα σεντόνια σας και να είναι καθαρά όταν θα τα στρώσετε στο κρεβάτι.

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί