Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε πως οι ερχόμενοι τρεις μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, έως ότου χτιστεί «τείχος ανοσίας».
«Θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, όπου θα μπορούν να γραφτούν εκπαιδευτικοί και να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ, σε όλη την επικράτεια, ώστε να έχουμε καλύτερη επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για μεγάλο διάστημα, αλλά τα τεστ θα είναι δειγματοληπτικά δεν θα αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς», σημείωσε ο ίδιος.
Οι εκπαιδευτικοί θα εγγράφονται στην ψηφιακή αυτή πύλη για να υποβάλλονται σε τεστ σε σημείο που θα θα είναι κοντά στον τόπο διαμονής ή εργασίας τους, προκειμένου αφενός για να ενημερώνονται εγκαίρως για την δική τους ασφάλεια, αφετέρου για να υπάρχει εικόνα της διασποράς σε κάθε σχολείο.
Όπως εξήγησε, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα λειτουργεί στα πρότυπα τού testing.gov.gr που αφορά όλους τους πολίτες – το οποίο, όμως, όπως είπε, έχει μικρότερη συμμετοχή, κυρίως στην επαρχία, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνεται ο αριθμός των 12 χιλιάδων διαγνωστικών τεστ ημερησίως που υπάρχει η δυνατότητα.
Αναφερόμενος στο νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε και στη χώρα μας, ο κ. Αρκουμανέας είπε πως «φαίνεται να έχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα, το παρατηρούμε, συνεχίζουμε και στα εργαστήρια τη συνεργασία για να δούμε εαν εντοπίσουμε και άλλα τέτοια στελέχη του ιού στη χώρα μας».
(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία της ΑΑΔΕ – Πώς θα δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς
- Οι Ουκρανοί γνωστοποίησαν ότι αποχώρησαν από την πόλη Σιβέρσκ
- Μαυροβούνιο: Άρση της υποχρέωσης θεώρησης για Τούρκους υπηκόους
- Μάλλον τα πράγματα σε σχέση με αυτό που θέλει ο Τραμπ δεν είναι και τόσο εύκολα
- Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ
- Κοντογεώργης: Τι δήλωσε σε σχέση με τους αγρότες
- Ανάπτυξη πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν οι ΗΠΑ
- Γκίλφοϊλ: Ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας
- Νέο «καμπανάκι» για το Τσέρνομπιλ: «Δεν θα αντέξει άμεσο πλήγμα πυραύλου ή drone»
- Συνέβη κι αυτό: Μητροπολίτης με γυαλιά… Εικονικής Πραγματικότητας (VR), vid









