Κινητικότητα στα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται τις επόμενες μέρες όπως ανέφερε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», λόγω παραθεριστικής περιόδου, καθώς οι κάτοικοι φεύγουν από τις μεγάλες πόλεις.
Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης συμπλήρωσε: «Το χειρότερο σενάριο είναι 3.400 κρούσματα την ημέρα. Το πιο ήπιο σενάριο είναι για 2.800 κρούσματα την ημέρα».
Σημείωσε πως για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 73% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, δηλαδή το 83% των ενηλίκων: «Τώρα έχουμε 48% πλήρους ανοσίας από εμβολιασμό. Μαζί με τους νοσούντες, έχουμε 58% ανοσία.
«Αν φτάσουμε στο 73-75% εμβολιασμών. Θα υπάρχει σαφέστατη και ταχεία αποκλιμάκωση και έναν καλό χειμώνα.
Αν μείνουμε στο 53% (σ.σ. μέχρι τα μέσα Αυγούστου), θα έχουμε μια πρώτη κορύφωση πριν τον 15 Αύγουστο, αλλά μετά θα έχουμε μια συνέχιση του τέταρτου κύματος το φθινόπωρο, από τέλος Σεπτεμβρίου και έπειτα».
Όταν ο Σαρηγιάννης μίλαγε για 6.500 κρούσματα τον 15Αύγουστο
Ωστόσο δεν πέρασαν παρά μερικές μόνο εβδομάδες από τότε που ο ίδιος ο κ. Σαρηγιάννης έβγαινε στα κανάλια και έκανε εκτιμήσεις για «έκρηξη» κρουσμάτων με έως και 6.500 ημερήσια κρούσματα κατά τον 15Αύγουστο!
Μιλούσε για 4.500 κρούσματα:
Και μετά για 6.500:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θα είναι η επόμενη; Αυτά φοβάται η Τουρκία βλέποντας τι συμβαίνει με το Ιράν
- Πρόεδρος Λιβάνου: Οι σημερινές ισραηλινές επιθέσεις στα νότια της χώρας είναι προοίμιο χερσαίας εισβολής
- Γ. Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι ένα από τα βασικά εργαλεία πρόληψης
- Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης – Μόνο με επιβάτες, χωρίς οχήματα αναχώρησε το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ»
- Μεγάλη ανακάλυψη στο Λούξορ: 22 σαρκοφάγοι και 8 σφραγισμένοι πάπυροι κρύβουν μυστικά αιώνων
- Νεκροί 4 Καταριανοί στρατιώτες και 3 Τούρκοι σε δυστύχημα με ελικόπτερο στο Κατάρ
- Άγρια δολοφονία στην Καρδίτσα: 51χρονος τραγουδιστής βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου
- Διαρροή φυσικού αερίου σε περιοχή της Ρώμης – 70 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 2 ηλικιωμένοι τραυματίσθηκαν σοβαρά
- «Τιμή και δόξα στους ελευθέρους πολιορκημένους» – Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς (vid, photo)
- Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται αυτή την στιγμή για την στρατηγική του Τραμπ









