Ο Δρ Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την Ευρώπη, δήλωσε ότι η «έλλειψη δέσμευσης» και «πόρων» από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απέτυχε να εξαλείψει τον ιό που προκαλεί το εξάνθημα.
Ωστόσο, απευθυνόμενος σε μια ενημέρωση του ΟΗΕ στο Palais της Γενεύης, προειδοποίησε ότι η ευλογιά των πιθήκων -mpox «δεν ήταν ο «νέος Covid».
Έρχεται καθώς μια μεταλλαγμένη μορφή του ιού εξαπλώνεται επί του παρόντος αχαλίνωτα στην Αφρική, σκοτώνοντας περίπου το 10 τοις εκατό των μολυσμένων.
Είναι απόγονος του θανατηφόρου στελέχους mpox clade I, παλαιότερα γνωστό ως monkeypox , και διαφορετικό από την ήπια έκδοση που εξαπλώθηκε σε περισσότερες από δώδεκα χώρες , συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2022.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Εως 15 πλοία την ημέρα θα περνούν από τα Στενά του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 20χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»
- Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων
- «Αιώνιο Σκότος»: Έτσι ονόμασαν οι Ισραηλινοί τις νέες σφοδρές επιθέσεις στον Λίβανο, vid
- ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι θρησκευτική μειονότητα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει»
- «Κρύος ιδρώτας» στη Βρετανία με ρωσικά υποβρύχια: «Δεν θα πάρουμε τα μάτια μας από τον Πούτιν»
- Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να πουν «όχι» στη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Άκης Σκέρτσος: Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα στον διεθνή δείκτη δημοκρατίας του περιοδικού Economist









