Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου για την Covid-19, ανέφερε η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Σούμια Σουαμινάθαν.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ΠΟΥ στη Γενεύη η Σουαμινάθαν είπε ότι μολονότι φαίνεται πως η ανοσία από τα εμβόλια με τον καιρό ελαττώνεται, ιδίως απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, χρειάζονται περισσότερες έρευνες ώστε να εξακριβωθεί ποιος χρειάζεται τις ενισχυτικές δόσεις.
«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυτή τη στιγμή ότι τα υγιή παιδιά ή οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις. Κανένα στοιχείο απολύτως», τόνισε.
Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις σε παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω ενώ η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) νωρίτερα αυτόν τον μήνα ενέκρινε τη χρήση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer-BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12-15 ετών. Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία συνέστησε επίσης να χορηγηθεί τρίτη δόση στους εφήβους 12-17 ετών. Την ίδια απόφαση έχει λάβει και η Ουγγαρία.
Η Σουαμινάθαν είπε ότι οι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας για να εξετάσουν το συγκεκριμένο ερώτημα της χορήγησης ενισχυτικών δόσεων στον πληθυσμό. «Ο στόχος είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι, να προστατευθούν αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο με σοβαρή ασθένεια και θάνατο. Αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά και οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα», ανέφερε.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο