Πόσο ασφαλές είναι να κοιμάστε με τα σκουλαρίκια

Τι να προσέχετε για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες καταστάσεις

ο να κοιμάστε με τα σκουλαρίκια στ’ αυτιά σας μπορεί να είναι από τις πλέον καθημερινές σας συνήθειες, ωστόσο αξίζει να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που συνοδεύουν τον ύπνο με αυτά -όσο περίεργο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο.

Πότε δεν πρέπει να βγάζετε τα σκουλαρίκι από τα αυτιά σας

Ένα νέο ​​piercing χρειάζεται χρόνο για να επουλωθεί σωστά και, έτσι, το σκουλαρήκι θα πρέπει να μένει σε αυτό καθώς κοιμάστε όλη τη νύχτα, εξηγεί το Healthline, ενώ σύμφωνα με το Bubbers, τα νέα τρυπήματα μπορούν να κλείσουν μέσα σε λίγες ώρες. Τα σκουλαρίκια, από την άλλη, θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά και άθικτα για πάνω από έξι εβδομάδες, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, ενώ στην περίπτωση που τα αφαιρέσετε από τα αυτιά σας πιο γρήγορα από το κανονικό διατρέχετε τον κίνδυνο να κλείσουν οι τρύπες στα αυτιά σας.

Η συνιδρυτής και CMO της Studs, Lisa Bubbers, εξηγεί μέσω του Today ότι «Όταν δημιουργείτε μια τρύπα στο αυτί σας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενεργοποιείται και προσπαθεί να θεραπεύσει και να επιδιορθώσει αυτήν την τρύπα». Ωστόσο, το να κοιμάστε με σκουλαρίκια στα αυτιά σας μπορεί να εγκυμονεί κάποιους κινδύνους για την υγεία ακόμα κι αν είχατε τρύπες για χρόνια που έχουν επουλωθεί εδώ και πολύ καιρό.

Πώς να κρατήσετε ασφαλή τα τρυπημένα αυτιά σας ενώ κοιμάστε με σκουλαρίκια
Σύμφωνα με το Healthline, το γύρισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να οδηγήσει σε μπέρδεμα των μαλλιών ή κομμάτια κουβέρτας στις αιχμηρές άκρες των κοσμημάτων σας και το υπερβολικό τράβηγμα μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του λοβού του αυτιού ή ακόμη και σκίσιμο– ιδιαίτερα αν φοράτε βαρύτερα κομμάτια όπως κρίκους ή κρεμαστά σκουλαρίκια.

Επιπλέον, ο ύπνος με σκουλαρίκια μπορεί να επηρεάσει την υγιεινή, ιδιαίτερα αν ιδρώνετε σχετικά συχνά το βράδυ. Ο ιδρώτας μπορεί να υγράνει τις τρύπες στα αυτιά σας, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη βακτηρίων, εξηγεί το Byrdie. Επιπλέον, αν τα σεντόνια ή οι μαξιλαροθήκες σας δεν έχουν πλυθεί εδώ και λίγο καιρό, αυτό μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στη συσσώρευση ιδρώτα, λιπαρότητας και νεκρών κυττάρων δέρματος στα σκουλαρίκια σας, τα οποία μπορεί τελικά να κάνουν το αυτιά σας να μυρίζουν, σημειώνει το Women’s Health.

Εκτός, λοιπόν, από το να αφαιρέσετε εντελώς τα σκουλαρίκια σας, για να διατηρήσετε τα αυτιά σας ασφαλή, οι ειδικοί στο Healthline προτείνουν να κοιμάστε ανάσκελα όταν φοράτε τα σκουλαρίκια σας στο κρεβάτι. Επιπλέον, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τα μεταλλικά σκουλαρίκια σας με μια επίπεδη πλάτη ή σιλικόνη με καρφιά, επιλογές που θα είναι λιγότερο πιθανό να πιαστούν στα μαλλιά σας. Εναλλακτικά, το Sleep Bubble προτείνει τη χρήση ενός μαξιλαριού ειδικού για αυτιά -το κέντρο του οποίου είναι σκαλισμένο, ώστε να μην υπάρχει άμεση επαφή με το αυτί.

newsbeast/ photo pexels

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί